Hopp til hovedinnhold

Åpen utlysning til Curated Kitchen i Temautstillingen 2023

Vil du bidra med kunsthåndverk i form av kjøkkenutstyr til kaféen i Hordaland kunstsenter? Kunstsenteret inviterer nå regionalt baserte kunstnere til å søke på åpen utlysning i forbindelse med NKs Temautstilling 2023. Fire forslag vil bli valgt til kunstsenterets satsing Curated Kitchen.

Curated Kitchen illustrerer kuratorenes engasjement for formidlingspraksiser og for å bygge langvarige relasjoner med materialbaserte kunstnere i regionen. Utstillinger kommer og går, men ambisjonen bak Curated Kitchen er å la deler av Temautstillingen få et langt liv, også etter at utstillingsperioden er over. På denne måten vil kunstnerne som bidrar med arbeider til kjøkkenet både fungere som deltakende kunstnere i Temautstillingen 2023 og være representert i kunstsenterets permanente inventar. I løpet av Temautstillingen 2023 vil arbeidene deres formidles og aktiveres gjennom et program bestående av møter, måltider og aktiviteter.

Hordaland kunstsenter (HKS) er på jakt etter forslag til gjenstander innen kategorien kjøkkenutstyr, disse skal bli en del av den permanente beholdningen til kaféen på Hordaland kunstsenter, et offentlig rom som er tilgjengelig for alle kunstsenterets besøkende. HKS tolker kjøkkenutstyr som gjenstander som er nødvendige og nyttige for produksjonen og serveringen av mat og drikke, som i sin tur skal tilbys kaféens gjester. Eksempler omfatter keramiske kopper og fat, glass, vaser, skåler, skjærebrett i tre, skjeer til servering, fat og bestikk i metall, kjøkkentekstiler (som servietter og forkle), osv. Listen er ikke fullstendig, og HKS ønsker velkommen også andre typer gjenstander som kan være nyttige i driften av en kafé.

I kaféen på Hordaland kunstsenter serveres det kaffe, te og ulike kaker, i tillegg til vin, øl og snacks, og av og til middager. De som besøker kaféen er ofte kunstneriske utøvere, studenter, naboer og turister.

Blant søknadene som kommer inn til den åpne utlysningen vil vi velge fire forslag innenfor ulike medier (inkl. glass, keramikk, tre, metall og tekstil). Vi tar imot forslag med allerede produserte gjenstander, så vel som idéer til nyproduksjoner.

Søknadsfrist søndag 15. mai 2023 kl. 23.59 (utsatt frist!)

Fristen for å levere det ferdige arbeidet på Hordaland kunstsenter er 20. august 2023.

Utvelgelseskriterier
Utvelgelseskriterier er kunstnerisk kvalitet, anvendelighet og varighet. Søknadene vil bli vurdert av kuratorene Daniela Ramos Arias og Mathijs van Geest, og kunstner Vera Lunde (som også er kaféansatt og resepsjonist på Hordaland kunstsenter).

Betingelser
De utvalgte kunstnerne vil motta et honorar på 10.000 NOK, og arbeidene deres vil kjøpes inn av Hordaland kunstsenter innen 20. august 2023 (opp til 10.000 NOK per bidrag, etter formell avtale). Utstillingsvederlag utbetales ikke.

Hvem kan søke
Profesjonelle kunsthåndverkere og visuelle kunstnere, og studenter med tilhørighet til et kunstakademi. Alle søkere må ha en tydelig forbindelse til Vestland eller Rogaland - dette er Vestlandsfylkene som omfattes av NK Vest-Norge. Det er imidlertid ikke nødvendig å være medlem av NK for å søke.

Bakgrunn
Den åpne utlysningen finner sted innenfor rammeverket av Temautstillingen 2023, initiert av Norske Kunsthåndverkere (NK) og kuratert av Daniela Ramos Arias og Mathijs van Geest. Temautstillingen 2023 vil finne sted på Hordaland kunstsenter fra 1. september til 12. november 2023. Hordaland kunstsenter som institusjon og Temautstillingen som et prosjekt med fokus på kunsthåndverkpraksiser, ønsker å fremme langvarig bruk og synliggjøring av kunsthåndverk-gjenstander.

Hvert år siden 2011 har en av Norske Kunsthåndverkeres regioner organisert Temautstillingen i samarbeid med en ledende kunstinstitusjon, for å utforske det unike potensialet som finnes i kunsthåndverk. 2023-utgaven inngår i en spennende fase av utviklingen av Temautstillingen, der man søker å utfordre etablerte normer for kuratering og formidling av materialbasert kunst.

Søknaden bør inneholde
- En kort tekst om praksisen din og forslaget til kjøkkenutstyr (maks 2 sider)
- 5 til 10 bilder av nylig arbeid, eventuelt også skisser med relevans for utlysningen
- En liste med verksinformasjon om de avbildede arbeidene
- En CV med kontaktinformasjon

Søknaden sendes til soknad@kunstsenter.no, med alt materialet samlet i én PDF. Merk med: “Åpen utlysning: Kjøkkenutstyr”

Søknadsfrist
Søndag 15. mai 2023 kl. 23.59 (utsatt frist!)

Kontaktinformasjon
Har du spørsmål eller ønsker ytterligere informasjon, vennligst kontakt: daniela@kunstsenter.no.

Publisert

Sist oppdatert

Kategorier

Utstillinger

Mer fra aktuelt

Gå til Aktuelt