Hopp til hovedinnhold

Franz Petter Schmidt snakker om ‘Weaving Fabrics for Suits’ i Trøndelag Senter for Samtidskunst

I forbindelse med Norske Kunsthåndverkere Midt-Norges markering av 40-årsjubileet til Norske Kunsthåndverkere inviteres publikum til kunstnerpresentasjon av Franz Petter Schmidt onsdag 4. november kl. 19.30.

Kunsthåndverker Franz Petter Schmidt (f. 1969) er stipendiat i Det nasjonale stipendprogram for kunstnerisk utviklingsarbeid ved Avdeling for kunst og håndverk på Kunsthøgskolen i Oslo og er nå invitert til å snakke om stipendiatprosjektet sitt.

- Vi har invitert Schimdt til å presentere sitt treårige forskningsprosjekt "Textile Traces". Han vil også introdusere sin kommende separatutstilling hos Trøndelag senter for samtidskunst våren 2016, hvor han skal samarbeide med skredder Liv Guri Østrem og Selgren Veveri (Møre), skriver Trøndelag Senter for Samtidskunst i et nyhetsbrev. Og videre:

- Når et veveri legger ned driften, blir maskiner og utstyr stående igjen. Enten blir de kastet, eller så havner de på museum, hva slags verdi har disse gjenstandene i seg selv? Hva med kunnskapen som går tapt ved nedlegging av bedrifter, hvilken verdi har den?

Dette er spørsmål som har opptatt Schmidt i en årerekke og som han også har undersøkt i utstillingen "Weaving Fabrics for Suits" som ble vist på Oslo Kunstforening i vår.

Franz Petter Schmidt har svennebrev i herreskredderfaget, og hovedfag fra tekstil ved Kunsthøgskolen i Oslo. Han har hatt flere separatutstillinger, og han har en variert arbeidserfaring fra norsk tekstilindustri, og fra samarbeidsprosjekter med kolleger i norsk motebransje. Schmidt har også arbeidet som konsulent for håndverksbedrifter i Sør Afrika og Swaziland.

Schmidt er en av vinnerne av Scheiblers legat 2015. Stiftelsen Scheibler deler ut Norges største kunsthåndverks- og designpriser.

Arrangementet skjer i samarbeid med Norske Kunsthåndverkere Midt-Norge og er støttet av Norske Kunsthåndverkere.

Du kan lese mer om Schimdt og hans forskningsprosjekt i dette intervjuet som ble publisert i tidsskriftet Kunsthåndverk 2/ 2015.

Publisert

Sist oppdatert

Kategorier

Arrangement

Mer fra aktuelt

Gå til Aktuelt