Hopp til hovedinnhold

"I Craft, I Travel Light" til Tromsø

Nå kommer endelig NKs temautstilling 2016, "I Craft, I Travel Light", til Norge. Fredag 28. april er det høytidelig åpning på Nordnorsk Kunstmuseum i Tromsø.

I Craft, I Travel Light henter inspirasjon fra urfolk i nordområdene, deres rike estetiske tradisjon og deres evner til å bruke lokale ressurser. Utstillingen viser kunstverk basert på naturlige materialer fra Barentsregionen, samt relaterte verk fra ulike museumssamlinger. Utstillingen, som er en vandreutstilling, åpnet opprinnelig i Arkhangelsk i Russland 16. oktober 2016. Veien gikk videre til Murmansk i februar i år, før den nå endelig kommer hjem til Norge.

Flere arrangementer åpningshelgen
Mikkel B. Tin, professor i kulturfilosofi ved Høgskolen i Sørøst-Norge åpner utstillingen på Nordnorsk Kunstmuseum i Tromsø fredag 28. april kl. 19. I forbindelse med utstillingsåpningen avholdes ulike arrangementer – gratis og åpne for alle:
Lørdag 29. april blir det kunstnerpresentasjoner og workshop. Gabriel J. Kvendseth og Martin F. Taibarey & Anisiya F. Taibarey forteller publikum om sitt kunstnerskap kl 12.30. Kl. 14.00 arrangeres familieverksted inspirert av utstillingen.
Søndag 30. april kl. 14.00 blir det omvisning i utstillingen av kuratorer Sigrid Høyforsslett Bjørbæk og Charis Gullickson.

Til åpningshelgen i Tromsø kommer også flere av de russiske kunstnerne som medvirker i utstillingen. Sammen med en gruppe norske kunsthåndverkere skal de delta i workshops og kunstnersamtaler på Kysten fylkeskultursenter, som et ledd i en av prosjektets hovedmålsetninger- grenseoverskridende kunnskapsutveksling og nettverksbygging.

I Craft, I Travel Light står til 8. oktober, da den skal vandre videre til Samisk senter for samtidskunst i Karasjok.

Utstillingen er støttet av Kulturrådet, The Norwegian Barent Secretariat, Nordnorsk Kunstmuseum, Norske Kunsthåndverkere og NK Nord-Norge.


Publisert

Sist oppdatert

Kategorier

Utstillinger

Mer fra aktuelt

Gå til Aktuelt