Hopp til hovedinnhold

Kunstnerpresentasjon Pia Antonsen Rognes i Trondheim

Torsdag 10. desember arrangerer Trøndelag Senter for Samtidskunst (TSSK) kunstnerpresentasjon med Pia Antonsen Rognes og samtale mellom kunstneren og designer og kurator Ingun Myrstad.

Arrangementet har fått tittelen "Den ufullstendige kroppen som uttrykk for indre konflikt" og stiller spørsmål om hva som «skjer i vår kropp når vi møter kunstverk som representerer forvridde, smertelidende kroppsdeler?» ifølge en epost fra TSSK.

- Kunstneren snakker om det som har innflytelse på hennes arbeider, og viser gjennom sin egen prosess og eksempler fra andre kunstnere hvordan representasjoner av kroppslige former og svært sanselige materialer kan leses som utrykk for indre konflikt, står det videre i eposten.

Pia Antonsen Rognes er født i Trondheim i 1986, og fullførte i fjor en mastergrad i billedkunst på Iceland Academy of the Arts. Sin bachelorgrad tok hun på Kunst- og Designhøgskolen i Bergen, der hun fordypet sin sterke interesse for tekstil som medium.

Gjennom sine arbeider utforsker hun det fysiske møtet med materialer, og sammenhengen mellom kvaliteter som oppleves som tiltrekkende og frastøtende. Motstridende assosiasjoner og antropomorfe kvaliteter er gjennomgående uttrykk, som knyttes opp i mot hennes tematiske utforskning av konfliktbaserte tilstander i menneskers indre liv.

I år ble hun tildelt Trøndelagsutstillingens debutantpris for verket «As they believe my lying body», og i 2013 vant hun Kunsthåndverkprisen fra BKH for tekstilskulpturen «river i meg venter lokker vekker den som lengter».

www.piaarognes.com

Arrangementet markerer samtidig avslutningen av Norske Kunsthåndverkeres 40-årsjubileum i Midt-Norge ,«Vi bryter oss inn», og etter presentasjonen, ca. kl. 20.30 blir det fest med servering av grøt og spekemat med drikke til. Åpent for alle

Hvor: Trøndelag Senter for Samtidskunst

Når: 10. desember fra kl 19

Publisert

Sist oppdatert

Kategorier

Arrangement

Mer fra aktuelt

Gå til Aktuelt