Hopp til hovedinnhold

Multikunstner Pia Myrvold åpner galleri i Stavanger

Etter mer enn 30 år i Paris har multikunstner Pia Myrvold vendt nesen hjemover til moderlandet. Nå i høst åpner hun dørene til sitt galleri "Pia MYrvoLD" i Stavanger.

I 2022 flyttet Pia Myrvold tilbake til Norge og Stavanger etter å ha bodd og jobbet som kunstner og designer i Paris i 30 år. Hennes internasjonale karriere innen flere felt, som design, billedkunst og ny mediekunst, er omfattende og merittert med utstillinger og oppmerksomhet fra ledende museer og institusjoner på fire kontinent.

Galleri på travbanen
Nå har Pia Myrvold etablert et helt nytt visningsrom, galleri og scene i Stavanger på Forus Travbane: Pia MYrvoLD Galleri. Her har kunstneren sitt atelier hvor hun arbeider med maleri, grafikk, medieproduksjoner, video, VR, tekstil og design. Her er også en hovedsal hvor ulike aktiviteter som workshops, private arrangementer, filming og forberedelser til events kan finne sted.

Ro, stillhet og natur
Etter å ha bodd så lenge i Paris setter Myrvold veldig pris på stillheten og den rolige kontrasten til Paris. Og ikke minst friheten til å gå ut i naturen etter å ha vært fanget innendørs i løpet av korona-nedstengingen. Kunstneren trives veldig godt i Stavanger, hvor hun har bosatt seg på en øy med kun 350 innbyggere, selv om hun i starten opplevde et lite kultursjokk hun måtte arbeide seg gjennom. Den grensesprengende kunstneren har fått kjenne på janteloven, men understreker at folk flest viser ærbødighet og interesse for hennes kunstnerskap. Hun trekker frem folkene på Forus Travbane, et miljø som ikke er vant med kunst i det hele tatt, og forteller om hvor givende det er å utvikle prosjekter sammen med dem.

– For tiden jobber vi med et show-løp med 12 hester og kusker, der kuskene skal ha mine kostymer på. Sammen med miljøet her på Forus planlegger vi en folkefest, og jeg håper at alle mulige fraksjoner innen sport, musikk, dans og utdanning vil delta i prosjektet som er planlagt for april 2023.

The Sumerians on Holiday
Første utstilling i galleriet er hennes egen The Sumerians on Holiday, som viser grafikk og malerier utviklet fra performance-dokumentasjoner og foto-sessions med de fiktive karakterene i narrativet The Sumerians on Holiday, der de urgamle futuristene har utpekt kunstneren til å guide dem i humanisme og de kreative egenskapene menneskene på jorden kultiverer. Utstillingsperioden for The Sumerians on Holiday strekker seg fra 25. november til 10. desember.

Kunstneren forteller at det foreløpig er utstilling av egne verk som står på agendaen for galleriet. Hun skal for eksempel vise en egen tekstilutstilling med verk fra 1980 til i dag.

– Men: jeg har scene her – og skjenkebevilgning, og jeg er i gang med å kuratere et program for en kunstklubb. I tillegg håper jeg å få til et marked, også for kunsthåndverk, men jeg må bare påse at det blir selvdrevet, at folk selv bidrar i prosjektet, ettersom jeg ikke har kapasitet til å bære det alene, forteller kunstneren med mange jern i ilden.Om kunstneren
Pia Myrvold er født i Norge, men har bodd og virket i Paris siden 1992. Som autodidakt kunstner og designer har hun jobbet profesjonelt siden 1980, da hun etablerte seg først som maler med viktige utstillinger i Norge, og senere med tverrfaglige prosjekter innen tekstilskulpturer, video, performance, teater, byplanlegging, interiørdesign, mote og arkitektur.

Myrvolds arbeid med tekstil startet i barndommen, og som profesjonell kunstner har hun jobbet med ulike teknikker innen tekstil: fra veving, strikking, silketrykk, quilting, transfertrykk og «intelligente tekstiler».


Publisert

Sist oppdatert

Kategorier

Nyheter

Mer fra aktuelt

Gå til Aktuelt