Hopp til hovedinnhold

Søk Årsutstillingen 2021!

Norske Kunsthåndverkere har gleden av melde at søknadsportalen for Årsutstillingen 2021 nå er åpen! Utstillingen er et samarbeid med Sørlandets Kunstmuseum i Kristiansand og vil vises i perioden 2. oktober til 28. november. Den vil være den første Årsutstillingen siden 1982 som presenteres i vår sørligste landsdel.

Juryen gleder seg til få et innblikk i hva som beveger seg i norsk kunsthåndverk akkurat nå, og ser frem til å samle kunsthåndverk, fagfelt og publikum hos Sørlandets Kunstmuseum. Årsutstillingen har et nasjonalt nedslagsfelt, og juryen ønsker å samle impulser fra hele kunsthåndverksfeltet i Norge, både geografisk og tematisk.

Det er fri innsendingsrett, og det er åpent for alle arbeids- og uttrykksformer innenfor den materialbaserte kunsten. Det vil også være mulighet for å delta med verk som forholder seg til museumsbygget.

Årets jury består av Stian Korntved Ruud, (metall/tre) NK-Viken, Karina Presttun, (tekstil) NK Vest-Norge, Hanne Haukom, (keramikk) NK Sør-Norge og Hanne Cecilie Gulstad, kurator Sørlandets Kunstmuseum.

Søknadsfrist: Søndag 11. april 2021 kl. 23.59

Se retningslinjer for søknaden under.

* SØK HER *

Retningslinjer

 • Det er fri adgang til å søke deltakelse for kunstnere som i hovedsak bor og virker i Norge.
 • Hver søker kan søke med inntil fire arbeider.
 • Arbeidene skal ikke være eldre enn tre år.
 • Man kan søke med:
  – ferdige verk
  – verk under arbeid
  – samarbeidsprosjekter
  – stedsspesifikke verk
  NB: Dersom man søker med uferdige og/eller stedsspesifikke verk, bør søknaden inneholde lettfattelige skisser og beskrivelse av ferdig verk.
 • Det skal være fysisk og sikkerhetsmessig mulig å montere og stille ut arbeidene i visningsarealene.
 • Arbeidene skal være i kunstners eie eller være tilgjengelige som om de var i kunstners eie. Man kan ikke delta i Årsutstillingen med arbeider som er i offentlig eie. Dersom man deltar med arbeider i privat eie, er kunstner ansvarlig låntaker og ansvarlig for eventuelle merkostnader.
 • Søknaden leveres via NKs søknadsportal.
 • Søknaden skal inneholde foto og informasjon om arbeidene. Dersom dine arbeider fortsatt er i prosess, er det mulig å levere skisser istedenfor foto. For at juryen skal kunne gi en reell vurdering, ber vi om at du oppgir grundige beskrivelser av hvordan arbeidet tenkes ferdigstilt, med størrelsesforhold, materialer etc.
 • Juryeringen forgår i to omganger. Under 1. juryeringen blir søknadene behandlet anonymt. Søkere som går videre til 2. juryering blir bedt om å sende sine arbeider til visningsstedet. Frakt til visningsstedet bekostes av kunstner.

Visningsarealer for utstillingen

Utstillingen vil fylle museets 3. etasje på ca. 300 kvadratmeter, der takhøyde er 3m med himling er totalt høyde mellom 3.40 - 3.60m. Utover plass i utstillingssalene kan følgende området benyttes:

 • Trappeoppgang mellom 2. og 3. etasje og landing på vei inn til utstillingssalen i 3. etasje. Fra trappesats til inngangsdør går takhøyden fra 2.70 - 3.55m.
 • Tilgjengelig uterom: Endevegg tilhørende Agder Kunstsenter som vender mot inngangspartiet på museet. Veggen er omtrent 8m høy og 10m bred. Arealene kan brukes ved forbehold om at verkene er reversible.

NB: Det kan ikke males på veggflatene. Vær også oppmerksom på at kunst til utearealer må være tilrettelagt for utendørs montering og andre sikkerhetsforhold og stilles ut på kunstners ansvar. Nødvendige tillatelser innhentes av Årsutstillingens prosjektledelse, men søker bes om å beskrive tiltenkte løsninger i søknaden. Ta gjerne kontakt med museet ved spørsmål om de fysiske forholdene.

Om Sørlandets Kunstmuseum

Fra 1970-tallet og fremover vokste det frem et blomstrende kunsthåndverkmiljø på Sørlandet, et miljø som særlig har stått sterkt etter at kunsthåndverkere fikk de samme rettigheter til stipend og støtteordninger som billedkunstnere gjennom kunstneraksjonen i 1974.

Sørlandets Kunstmuseum er et regionalt kunstmuseum for visuell kunst som siden det ble stiftet i 1995 har hatt et tydelig fokus på både kunsthåndverk og billedkunst. I dag har museet ansvar for tre ulike samlinger, deriblant museets egen samling med en særegen samlingsstrategi fokusert mot både billedkunst og kunsthåndverk. Sørlandet Kunstmuseums solide forankring i kunsthåndverk legger de beste forutsetninger til rette for en storslått Årsutstilling i 2021. Norske Kunsthåndverkere ser frem til samarbeidet og til å vise frem årets mønstring av samtidens materialbaserte kunst i Kristiansand.

Kontakt

Ved spørsmål om søknad: Gunhild Mathea Husvik-Olaussen 908 43 365 / gho@kunsthandverk.no
Ved spørsmål om visningsarealer: Hanne Cecilie Gulstad 976 57 672 / hanne.gulstad@skmu.no


Publisert

Sist oppdatert

Kategorier

Utlysninger

Mer fra aktuelt

Gå til Aktuelt