Hopp til hovedinnhold

Taktile minner KRAFT

Utstillingen "Mens du blir til jord" består av nyproduserte verk av tekstilkunstneren.

Verkene er spesifikt laget for utstillingen i galleriet på KRAFT – rom for kunsthåndverk, i Bergen. John K. Raustein (1972) utforsker tekstiltradisjonen og tekstilhåndverkets assosiative potensial. I Rausteins praksis står abstraksjonen av mentale minner sentralt. I et forsøk på å nærlese spørsmål relatert til identitet og erindring, tar Rausteins arbeider ofte utgangspunkt i hans egne taktile og mentale minner fra barndom og oppvekst.

Kunstnersamtale
I forbindelse med utstillingen arrangeres lørdag 13. mai kl. 14–15 en kunstnersamtale mellom kunstneren selv og Erik Friis Reitan. Arrangementet har fri adgang. Utstillingen er støttet av Norsk Kulturråd og Billedkunstnernes Vederlagsfond.

Raustein tok Hovedfag i tekstil ved Kunsthøgskolen i Bergen 2000, og har siden hatt høy kunstnerisk aktivitet både i Norge og i utlandet. Verkene hans er innkjøpt av blant annet KODE og Nasjonalmuseet.

Keramiske kontraster i hvelvet
Samtidig som Raustein stiller ut nye tekstilarbeider i galleriet, viser keramiker Katarzyna Chrzanowska utstillingen "Kontrastene" i hvelvet på KRAFT. Chrzanowska interesserer seg for håndverket som tradisjon, og har i flere prosjekter utfordret materialets muligheter. Hun utforsker kontrastene mellom det menneskeskapte og naturens egen geometri. I denne utstillingen, som består av objekter i porselen og steingods, setter kunstneren fokus på samspillet mellom det som er skjørt og det som er solid.

Chrzanowska er utdannet ved Academy of Art and Design, Institutt for keramikk og glass i 2010, Wroclaw (Polen).

Utstillingsperiode: 12. mai – 6. august 2017


Publisert

Sist oppdatert

Kategorier

Utstillinger

Mer fra aktuelt

Gå til Aktuelt