Hopp til hovedinnhold

Birgit Brühl

Keramikk / Leire

E-post

bibruhl@hotmail.com

Telefon

41616557

Sosiale medier

Last ned CV

Høybrent stentøy og proselen er mitt arbeidsområde innenfor keramikk, jeg dreier, monterer, bygger med plater, tegner, bruker dekaler på glaserte arbeider. -                "BB transforms unloved plates into quirky artwork" bekriver godt mitt andre arbeidsfelt, hvor jeg bruker porselensfarger til å lage tegninger på brukte fat og brenner dem i flere lag og omganger på 840 grader. De ligger i grenseland mellom illustasjon og kitsch.

2024

"Flur"

...på verkstedet, like før innpakking til utstilling på Galleri Rustica, Holmeknappen...bygget, svart steingodsleire farget med innfarget porselens begitning.

2024

"Flur"

Arbeidene har jeg laget til et spesielt rom på en øy utenfor Bergen: en gammel låve, kalt "flur", som er Galleri Rustica. Veggene ble kalket nytt for min utstilling. Jeg hadde planlagt arbeidene mine

2021

Gjørme og Messing

2021

"Blå time"

Vaser, dreid og bearbeidet, flere lag med porselensbegitning og Koboltoxid.

2020

"To good to go!

Metallboksene til Norsk Honningsentral er for fine til å kaste, og jeg begynte å samle dem for en stund siden. Jeg dreier lokk og fatet i porselen til å sette boksen på, slik kan man gjenbruke det.

2020

gitarslides

Gitarslides eller "bottleneck", opprinnelig laget av en avskåret flaskehals, blir brukt i Americana og Blues musikk. Jeg lager slidene på bestilling i ønsket størrelse og har så langt hatt besøk av en