Hopp til hovedinnhold

Kristina Austi

Tekstil

E-post

austikristina@gmail.com

Telefon

91142015

Sted

Bergen

Last ned CV

Kristina Austi (f. 1978) er en litauisk-født kunstner bosatt i Bergen, Norge. I tillegg til arbeidet med digitalvev, har hun også undervist ved Universitetet i Bergen innen tekstilfag og hatt langvarige samarbeid med tekstilindustrien på Vestlandet. Austi er opptatt av formidling, og jobber aktivt med å skape et fagmiljø for digitalvev i Norge gjennom den nyetablerte bedriften VEVFT. Dette arbeidet har resultert i at flere unge kunstnere har begynt å bruke mediet i sitt kunstnerskap de siste årene. Austi har deltatt i en rekke internasjonale gruppeutstillinger, inkludert Tekstiltriennalene i Riga (Latvia) og Lodz (polen), Tekstilbiennalene i Risvijk (Nederland), Vilnius (Litauen), Guimaraes (Portugal), samt utstillinger i USA, Nederland, Danmark, Belgia og Sverige.

2024

Hybrid I

Hybrid er prosjektet som jeg har jobbet i 2023-2024. Det er en fabulering, en strøm av ideer og fortellinger. Noe av inspirasjon kommer fra litauiske folkeeventyr andre fra diktene til William Blake.

2020

Unweaving I

Med prosjektet «Unweaving» vil jeg reflektere rundt skapelsen og produksjon av kunstverk i tiden der vi oversvømmes av produkter og ikke lenger klarer å forstå hvordan ting er laget og hva de består a