Hopp til hovedinnhold

Årsutstillingen 2023 til Nasjonalmuseet

Endelig har vi gleden av å lansere samarbeidet mellom Nasjonalmuseet og Norske Kunsthåndverkere om Årsutstillingen 2023!

– Norske Kunsthåndverkeres Årsutstilling tar pulsen på dagens materialbaserte kunst og er en av de viktigste presentasjonene av kunsthåndverk vi har i Norge. Nasjonalmuseet er veldig glade for igjen å være vertskap for denne utstillingen i 2023, for første gang i vårt flotte nye museum, sier Nasjonalmuseets direktør Karin Hindsbo.

Utlysning i februar
I juryen for Årsutstillingen 2023 sitter smykkekunstner og professor Ingjerd Hanevold, keramisk kunstner Moa Håkansson, glasskunstner Kjersti Johannessen og museets juryrepresentant kurator Inger Helene Stemshaug. Juryen samles for første gang i disse dager og vil komme med sin utlysning til søkere i februar. Som alltid vil det være åpen innsending for alle som jobber med materialbasert kunst i Norge. Søknadsfristen legges til midten av april 2023.

Lang tradisjon for samarbeid
Samarbeidet mellom Norske Kunsthåndverkere og Nasjonalmuseet har en lang tradisjon. Hele 20 ganger har Årsutstillingen blitt vist i Kunstindustrimuseet i Oslo, som var et av Norges eldste museer. I 2016 stengte Kunstindustrimuseet dørene, for å bli en del av det nye Nasjonalmuseet som åpnet 11. juni i år. Allerede høsten 2023 blir Årsutstillingen å se i det som nå er Nordens største kunstmuseum.

– Vi er veldig glade for å gjenoppta samarbeidet med Nasjonalmuseet etter et langt opphold. Nasjonalmuseet har fått et imponerende bygg og har på kort tid markert seg med et godt utstillingsprogram. Samtidskunsthåndverket vil med dette få en viktig eksponering til et stort publikum, avslutter daglig leder i Norske Kunsthåndverkere Lise Stang Lund.

Utstillingen vil være åpen for publikum fra 20. oktober 2023 og ut året. Den skal vises i de to salene for skiftende utstillinger i museets første etasje.

Publisert

Sist oppdatert

Kategorier

Årsutstillingen

Mer fra aktuelt

Gå til Aktuelt