Hopp til hovedinnhold

Art+Feminism 2023 i Trondheim

To år etter forrige Art+Feminism Edit-a-thon, samarbeider vi nå med Kunsthall Trondheim, Trondheim folkebibliotek og Wikimedia Norge med en ny Edit-a-thon og panelsamtale om "Oversette kunstnerskaper".

Vi har gleden av å ønske velkommen til Art+Feminism Edit-a-thon om "Oversette kunstnerskap" i Trondheim lørdag 6. mai kl. 11–16. Art+Feminism Edit-a-thon "Oversette kunstnerskap" er et todelt arrangement som ønsker å inspirere og utfordre til skriving av Wikipedia-artikler. Dette for å løfte frem kunstnerskap som ofte har blitt oversett og underrepresentert i Wikipedia, spesielt kvinnelige-, samiske-, crip-, BIPOC- og LGBTQIA-kunstnere.

Program:
Kl. 11.00–12.00
Samtale på Kunsthall Trondheim med kunstner Veslemøy Lilleengen og kunsthistoriker og direktør for Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum Ingrid Lunnan Nødseth. Med utgangspunktet i deres kunstneriske-, kunsthistoriske- og museumspraksiser, diskuteres feminisme i kunst, kvinnelige og ikkebinære kunstnere som arbeider materialbasert, hvordan og i hvilken grad de har blitt kjøpt i museumssamlinger, og hvordan de har blitt skrevet om i kunsthistorie. Moderator for samtalen er programkurator ved Kunsthall Trondheim Carl Martin Rosenkilde Faurby.


Kl. 12.30–14.00
Innføringskurs på Trondheim folkebibliotek i 4. etasje i hvordan skrive Wikipedia-artikler. Kurset holdes på norsk og engelsk av Wikimedia Norge. Opprett gjerne egen bruker på Wikipedia på forhånd.

Kl. 14.00–16.00
Fritt Edit-a-thon på Trondheim folkebibliotek. Forbedre eller skriv egne Wikipedia-artikler om kunsthåndverkere, materialbaserte kunstnere og duojárat.

Det er GRATIS å delta, og du kan gjerne melde deg på i forkant her. Ta med egen datamaskin. Det går også bra bare å delta i samtalen eller Edit-a-thon om man vil. "Oversette kunstnerskaper" arrangeres av Kunsthall Trondheim, NK og Wikimedia Norge, og holdes ved Trondheim folkebibliotek.

Publisert

Sist oppdatert

Kategorier

Nyheter

Mer fra aktuelt

Gå til Aktuelt