Hopp til hovedinnhold

Søk Årsutstillingen 2019!

Årsutstillingen vises i samarbeid med KODE, Bergen, høsten 2019. Utstillingsjuryen ønsker å se dine seneste prosjekter, enten du arbeider i kjernen eller marginene av samtidens kunsthåndverk. Det er fri innsendingsrett og ingen føringer for hvilke arbeids- og uttrykksformer du kan søke med, så lenge arbeidene er laget innenfor de seneste 3 årene.

Årets lokalitet er KODE 1. Bygningen, som på folkemunne kalles for «Permanenten», ble tegnet av 27 år gamle Henry Bucher, og stod ferdig i 1896. Vestlandske Kunstindustrimuseum fikk endelig sitt permanente tilholdssted. Forrige gang Årsutstillingen gjestet KODE 1 var i 2014, og etter dette har bygningen vært stengt for omfattende rehabilitering. Museet gleder seg til å åpne dørene på nytt med en utstilling som viser publikum retninger for morgendagens kunsthåndverk!

Årets jury

Kiyoshi Yamamoto (juryleder, tekstil)
Katrine Køster Holst (keramikk)
Aron Irving Li (metall)
Anne Britt Ylvisåker (visningsstedets representant)

Retningslinjer

  • Du kan søke med inntil fire arbeider.
  • Arbeidene må være laget innenfor de seneste 3 årene.
  • Søknaden er digital og skal inneholde foto og informasjon om arbeidene.
  • Dersom dine arbeider fortsatt er i prosess er mulig å levere skisser istedenfor foto. For at juryen skal kunne gi en reell vurdering ber vi om at du oppgir grundige beskrivelser av hvordan arbeidet tenkes ferdigstilt, med størrelsesforhold, materialer etc.
  • Informasjon om visningslokalet (for verk som forholder seg til rom): Utstillingssalen i 3. etg. er på 375 m2. Salen har 440cm høye vegger med 6 doble vindusflater mot byen, og ankomst via byggets storslåtte historiske vestibyle. Bygningen huser for øvrig Sølvskatten, KODEs faste utstilling med gullsmedkunst fra Bergen og Singersamlingen med europeiske og asiatiske antikviteter og malerier av gamle mestre.
  • Første juryeringsrunde er anonymisert. Søkere som går videre til 2. juryering blir bedt om å sende ferdige arbeider inn til visningsstedet noen uker i forkant av høstens utstillingsperiode, slik at juryen kan foreta det endelige utvalget.

Søknaden leveres digitalt på NKs nettsted. Hvis du ikke allerede er logget inn vil du bli bedt om å opprette brukerprofil / logge inn for å åpne søknadsskjemaet.
Søknadsfrist tirsdag 9. april!

Publisert

Sist oppdatert

Kategorier

Utlysninger

Mer fra aktuelt

Gå til Aktuelt