Hopp til hovedinnhold

Curating Craft: Internasjonal konferanse i Stockholm

Curating Craft sparker i gang femårsjubileet for Stockholm Craft Week. Med kuratering av samtidskunsthåndverk som tema, tilrettelegges det for interessante foredrag, paneldiskusjoner og nettverksbygging. Blant bidragsyterne er representanter fra Norden og USA.

Konferansen Curating Craft har som mål å samle stemmer fra et internasjonalt kunsthåndverksfelt og bidra til å styrke kuratering av samtidskunsthåndverk. Konferansen åpner årets Stockholm Craft Week og arrangeres av Konsthantverkscentrum i samarbeid med NNCA – Nordic Network of Crafts Associations, som Norske Kunsthåndverkere er en del av. Konferansen finner sted 4. oktober 2023 på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm, og paneldeltakerne inkluderer anerkjente representanter fra de nordiske landene og USA.

Hvis du er utøver, student eller på annen måte aktiv i feltet, kan du allerede nå sikre deg plass på konferansen. Billetten koster 280 SEK og inkluderer vegansk lunsj og forfriskninger. Billetten fungerer også som en invitasjon til åpningsarrangementet for Stockholm Craft Week, som feirer femårsjubileum og åpnes av den svenske kulturministeren. Siste mulighet for å kjøpe billett er 15. september.

Praktiske opplysninger:

Når?

Curating Craft finner sted 4. oktober 2023, fra kl. 09.00 til 16.30.
Det blir åpning av Stockholm Craft Week fra kl. 17.00 til 20.00.

Hvor?

Kulturhuset Stadsteatern (Studio, nivå 1), Stockholm, Sverige.

Hvordan?

En billett til Curating Craft koster 280 SEK og inkluderer kaffe, forfriskninger og vegansk lunsj.

Konferansen er på engelsk. Ta kontakt med evelina.dovsten@konsthantverkscentrum.se ved diettbehov.

Se komplett program for konferansen her.

__________________________________________________________________________

Foredragsholdere:

Damon (Crain (US) – Gallerist og kurator: Damon Crain driver Culture Object i New York, et galleri med fokus på objekter som integrerer konseptualitet med funksjonalitet. Som kunst- og designhistoriker har han spesialisert seg på glasskunst og samarbeider med flere svenske glasskunstnere.

Ragna Fróaðóttir (IS) – Kunstner og kurator: Ragna Fróaðóttir er kunstner og kurator med base i New York. Hun driver sitt eget studio og er direktør for Edelkoort Inc og New York Textile Month. Hun var tidligere sjef for tekstilavdelingen ved Reykjavik School of Visual Arts.

Daniela Ramos Arias (NO) – Kurator: Daniela Ramos Arias er kurator og medgründer av Kiosken, en tverrfaglig plattform for håndverk, kunst og design i Bergen. Hun er også en av grunnleggerne av nettpublikasjonen Toolbox.

Bettina Køppe (DK) – Gallerist og kurator: Bettina Køppe har lang erfaring med å kuratere håndverk og driver Køppe Contemporary Object galleri på Bornholm i Danmark. Hun er opptatt av hvordan tradisjonelle håndverksteknikker kan brukes til å skape tidsriktige uttrykk og aktualitet.

Marcia Harvey Isaksson (SE) – Gallerist og kurator: Marcia Harvey Isaksson er tekstilkunstner og kurator, samt grunnlegger av Fiberspace galleri i Stockholm. På sin nyetablerte plattform Southnord fokuserer hun på å gi rom til afro-nordiske artister.

Moderator:

Evelina Hedin (SE) – Prosjektleder og kurator: Evelina Hedin er internasjonal koordinator ved Swedish Crafts Centre i Stockholm og var tidligere direktør ved Gustavsbergs Konsthall. Hun er også tekstilkunstner og kurator innen kunsthåndverk.

Les mer om Stockholm Craft Week her.

Publisert

Sist oppdatert

Mer fra aktuelt

Gå til Aktuelt