Hopp til hovedinnhold

Direktøren i Nordnorsk Kunstmuseum sagt opp med umiddelbar virkning

Mandag ble det kjent at direktør Jérémie McGowan er løst fra sin åremålskontrakt ved Nordnorsk Kunstmuseum – med umiddelbar virkning. I dag ble det kjent at samtlige kunstnerrepresentanter i NNKMs styre trekker seg i protest mot beslutningen, deriblant Inger Blix Kvammen, som er oppnevnt av NK Nord-Norge og Nord-Norske Bildende Kunstnere.

– Vi i NK har hatt et meget godt og faglig inspirerende samarbeid med McGowan i forbindelse med planleggingen av Årsutstillingen i Tromsø i 2020, så denne beslutningen kom meget uventet på oss. Det er et tap for feltet at McGowan ikke får fortsette sitt virke som en visjonær leder av Nordnorsk Kunstmuseum, uttaler daglig leder Lise Stang Lund og formidlingsleder Marit Lønning Reiten.

NK vil følge denne saken tett i tiden som kommer, men regner med at dette ikke vil få konsekvenser for Årsutstillingen i 2020.

NK har tidligere berømmet museet, som under McGowans ledelse har gjort vitale formidlingsgrep i forbindelse med Årsutstillingen, hvor museet er omgjort til et kunsthåndverksmuseum HOS NNKM i hele 2020 med verksted (makerspace), ny butikk og samlingsutstillingen Oppleve: Kunsthåndverk. Museet har også gjort en viktig innsats for synliggjøring av samisk kunst med «THERE IS NO / Sámi Dáiddamusea», med samarbeidspartner RidduDuottarMuseat. Museet under McGowans ledelse har også markert seg med Like Betzy, som rettet et kritisk blikk på neglisjerte historier og kvinnenes plass i kunsthistorien, en stor retrospektiv utstilling med tekstilkunstner Aslaug Juliussen og samarbeid med NK Nord-Norge om temautstillingen I Craft, I Travel Light.

Publisert

Sist oppdatert

Kategorier

Nyheter

Mer fra aktuelt

Gå til Aktuelt