Hopp til hovedinnhold

Erlend Leirdal, David Calder og møbeldesign i KRAFT, Bergen

Fredag 13. mai åpner tre nye utstillinger i KRAFT med treverker av Erlend Leirdal, metallarbeider av David Calder og smakebiter fra Kunst- og designhøgskolen i Bergens bidrag på møbelmessene i Stockholm og Milano.

HEIMOM – ERLEND LEIRDAL
Galleriet. 13. mai – 7. august

I utstillingen HEIMOM reflekterer Erlend Leirdal over begrepet «hjemhørighet». Serien av vertikale objekter har et formspråk som minner oss om klassiske beholdere. Disse gir assosiasjoner til bruk, og forteller oss om hverdag og levd liv. Leirdal anvender forskjellige typer tre og ulike håndverksteknikker i sine verk. Han trekker frem tilhørigheten til håndverket og materialet som en grunnleggende del av sitt kunstnerskap. Verkene blir i utstillingen poetiske og urolige fortellinger om «hjemhørighet».

Leirdal er en av Norges mest meritterte kunstnere med fokus på materialet tre. Han har holdt en rekke separatutstillinger i inn og utland, og er innkjøpt av blant andre KODE, Nasjonalmuseet, og Nordenfjeldske Kunstindustrimuseum.

DAVID CALDER

Hvelvet. 13. mai – 7. august

Calder vil i Hvelvet vise en serie av åtte tankevekkende verk som reflekterer over mellommenneskelige relasjoner og risikoer i vårt daglige liv. Utstillingen søker å gi et annerledes innblikk i hverdagens farer. Verkene er i hovedsak utformet som metallobjekter i mindre format.

Calder er født i Mexico, vokste opp i England og sammen med Linnéa Blakeus Calder har drevet deres atelier i Norge siden 1982. Hans virke spenner fra mindre arbeider i smykkeformat til større offentlige oppdrag. Materialene han benytter varierer fra ulike typer metaller til tre, plast, corian og gips.

SMAKEBITER FRA MØBELMESSENE I STOCKHOLM OG MILANO

Prosjektrommet. 13. mai – 5. juni

Kunst- og designhøgskolen i Bergen (KHiB) viser smakebiter fra møbelmessene Stockholm Furniture Fair og Salone del Mobile Milano. Studenter og forskningsmiljøet ved KHiB, samt anerkjente designere, viser arbeider med et felles utgangspunkt i materialet tre.

Dagens krav om bærekraftige løsninger og en miljøvennlig livsstil har ført til økt fokus på bruk av fornybare materialer. Utstillingen vil utforske og reflektere over bruken av trevirke, både i dagliglivet og i produksjon. Hva betyr materialet for opplevelsen av sanselighet i rommet? Hvordan fungerer treet i forbindelse med akustikk, taktilitet, vibrasjoner, smak, duft og varme? Hvordan kan tre bidra som en viktig og positiv stimulans, og skape opplevelse innen universell utforming?

Utstillingene åpner fredag 13. mai. Kl. 18.00

Kunstnersamtale i galleriet lørdag 14. mai klokken 15.00 med Erlend Leridal og David Calder. Moderator er Erik Friis Reitan

Publisert

Sist oppdatert

Kategorier

Utstillinger

Mer fra aktuelt

Gå til Aktuelt