Hopp til hovedinnhold

Galleri Format innvier nytt prosjektrom

I april innvier Galleri Format et arkitekttegnet prosjektrom i sine lokaler på Rådhusgata i Oslo.

Det er et tidligere kontorrom som blir bygget om til et splitter nytt visningsrom for kunsthåndverk. Tanken er at det nye prosjektrommet skal kunne brukes til mindre fokusutstillinger, formidlingsarrangement og kommisjonssalg.

– Galleriet har lang planleggingstid for utstillinger, og vi trengte et mer fleksibelt visningsrom hvor vi kan vise prosjekter med kort planlegging utenom det ordinære utstillingsprogrammet. Yngre og nyetablerte kunstnere kan få sjansen til å prøve seg i prosjektrommet, som et første steg mot en soloutstilling. Erfarne kunstnere kan få mulighet å vise prosjekter i utvikling på veien mot en større utstilling i en offentlig institusjon, sier daglig leder Joakim Borda-Pedreira.

Galleriet vil fortløpende ta imot søknader og forslag på prosjekter til det nye visningsrommet, hvor også grenseoverskridende kunstprosjekter er velkomne. Galleri Formats nye prosjektrom er tegnet av Kael Studio og er gjort mulig med støtte fra Kuturrådet og Norske Kunsthåndverkeres fond. Det første utstillingsprosjektet blir en presentasjon av keramiske arbeider til Lisette Escobar, som er masterstudent ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Publisert

Sist oppdatert

Kategorier

Utstillinger

Mer fra aktuelt

Gå til Aktuelt