Hopp til hovedinnhold

Hanne Øverland foreslås som ny styreleder

Etter flere møter har valgkomiteen nå kommet fram til innstilling av ny styreleder i Norske Kunsthåndverkere. Valget har falt på tekstilkunstner Hanne Øverland.

Tekstilkunstner Hanne Øverland er et kjent navn når det snakkes om norsk kunsthåndverk og har hatt flere viktige verv innen fagfeltet. Blant annet har hun vært styremedlem i Norske Kunsthåndverkere, medlem av Innkjøpsfondet for kunsthåndverk og styreleder i Norske Tekstilkunstnere. Øverland har virket som profesjonell kunsthåndverker helt siden 80-tallet.

Organisasjon med stor tillitt
– Jeg måtte gå mange runder med meg selv før jeg takket ja til å stille som styrelederkandidat i NK, sier Øverland. – Vi er en organisasjon som har hatt en sterk leder gjennom mange år i Lise Stang Lund, og jeg opplever at Norske Kunsthåndverkere har stor tillit både hos andre kunstnerorganisasjoner, Stortinget og Kulturdepartementet. Denne tilliten er viktig å holde fast ved og utvikle.

Mange sentrale saker
– Det er mange sentrale saker som står på handlingsplanen til NK fremover. Arbeidet med utstillingshonorar, økt bevilgning til Statens utstillingsstipend og en lønnsreform av de Statlige arbeidsstipendene og garantiinntekten er noen av mange saker som det allerede er lagt ned mye arbeid med. Vi har for tiden et tøft politisk klima og vi trenger gode strategier og tett samarbeid kunstnerne i mellom for å komme noen vei. Dette har jeg lyst til å være med på, fortsetter hun.

Sterke faglige utøvere
– Kunsthåndverket er et fantastisk fag med utøvere som spenner fra dem som ivaretar og utvikler brukstingen som kunstobjekt, utøvere som grenseløst beveger seg mellom design og kunst og til dem som sprenger alle grenser for hva kunsthåndverk kan være både materielt og essensielt. Norske Kunsthåndverkere består av sterke faglige utøvere jeg vil være stolt over å representere, avslutter Hanne Øverland.

Hele 11 ganger er hun blitt representert på Norske Kunsthåndverkeres årsutstilling. Nå sist var i 2016 sammen med kollega Johanne Lund Ness. De to ble antatt med verket "Undertekst" – et stedsspesifikt veggteppe sammensatt av beskårete bøker (se bildet under. Foto: Kjell S. Stenmarch). Øverland har stilt ut både på Høstutstillingen og på Norske kunsthåndverkeres Tekstiltriennale. I tillegg har hun hatt en rekke separatutstillinger og deltatt på mang en gruppe- og kollektivutstillinger.

Avgjøres på landsmøtet
Om Hanne blir Norske Kunsthåndverkeres neste styreleder avgjøres under avstemming på NKs landsmøte, som avholdes på Hotell Jeløy Radio i Moss fredag 19. – lørdag 20. mai i år.

Se fullstendig CV her


Publisert

Sist oppdatert

Kategorier

Nyheter

Mer fra aktuelt

Gå til Aktuelt