Hopp til hovedinnhold

Hanne Øverland ny styreleder i NK

Under NKs landsmøte 19. og 20. mai ble Hanne Øverland enstemmig valgt til ny styreleder i NK.

Det var under andre dag av NKs landsmøte at det ble klart at det er tekstilkunstner Hanne Øverland som tar over stafettpinnen som styreleder i organisasjonen etter Lise Stang Lund. Det var valgkomiteen, bestående av Brit Dyrnes, Siri Brekke og Franz P. Schmidt, som innstilte Øverland som ny styreleder. Forslaget ble enstemmig vedtatt til applaus i salen.

Øverland kommenterte spontant at det å overta etter Stang Lund, som gir seg etter ti år som styreleder, blir litt som å hoppe etter Wirkola. – På en annen side er det fantastisk å gå inn i et verv der det er gjort et så godt arbeid i forkant. Da hopper man ikke etter Wirkola, men det blir mer som å spasere inn i de godt oppkjørte skisporene Lise har kjørt opp, sier hun med et smil.

NKs nye styreleder er en etablert tekstilkunstner med regelmessig utstillingsaktivitet og flere utsmykningsoppdrag bak seg. Øverland har vært yrkesaktiv kunsthåndverker siden hun tok sin utdannelse ved SHKS (nå Kunsthøgskolen i Oslo) ved institutt for tekstil i 1987. Hun har flere relevante verv bak seg, blant annet har hun vært styreleder i Norske Tekstilkunstnere og sittet i innkjøpsfondet for kunsthåndverk. I tillegg har hun erfaring som konsulent i KORO og undervist ved flere utdanningsinstitusjoner. På telefon uttaler Øverland at hun er spent og gleder seg til å ta fatt på oppgavene.


Publisert

Sist oppdatert

Kategorier

Nyheter

Mer fra aktuelt

Gå til Aktuelt