Hopp til hovedinnhold

I Should Have Known Better Part 1: Norske Kunsthåndverkere 40 år KRAFT, Bergen

I anledning Norske Kunsthåndverkere sitt 40-års jubileum arrangeres en foredragsrekke på KRAFT - rom for kunsthåndverk i regi av Kiyoshi Yamamoto.

Programmet vil fordele seg over to dager i oktober og november.

DEL 1 - 21. OKTOBER KL. 17.00:

Hildur Bjarnadottir
CERTAIN MOSSES LIVE IN THE SHADOW OF THE TREES

Hildur Bjarnadottir vil presentere sitt forskningsprosjekt Textiles in the extended field of painting der hun utforsker et landområde hun nylig har overtatt sør på Island gjennom plantene som finnes der. Hildur ser på planter som opptaksenheter for de økologiske og sosiale systemene de tilhører, og gjennom disse utforsker hun kompliserte problemer rundt det å tilhøre et sted i dag. Arbeidet hennes består av enkeltdeler og installasjoner i vev, silke og vannfarger.

Hildur Bjarnadottir har en bachelorgrad fra tekstilavdelingen ved Icelandic College of Art and Crafts og en Master i Kunst fra New Forms Department på Pratt Institute i Brooklyn, New York. Arbeidet hennes er utstilt internasjonalt og har blitt innkjøpt til museer i Norge, Island og USA. Bjarnadottir er for tiden stipendiat på Stipendiatprogrammet for Kunstnerisk Utviklingsarbeid ved avdeling for kunst på Kunsthøgskolen i Bergens kunstavdeling. Hennes avsluttende utstilling vil foregå på Bergen Kjøtt 13. november 2015.Kari Aasen
ALL THAT IS SOLID MELTS INTO AIR

Kari Aasen er utdannet ved Bergen Kunsthåndverksskole 1970-74 og tok hovedfag ved Kunsthøgskolen i Bergen 2001. Hun har hatt en hel rekke separtutstillinger og deltatt på langt flere kollektiv- og gruppeutstillinger i inn- og utland. Aasen er representert i offentlige og private samlinger nasjonal og internasjonalt, blant annet utsmykninger av store byrom og helse- og forskningsinstitusjoner. Hun har et bredt engasjement innen kunstfaget og formidling av dette gjennom deltaking i ulike styrer og kunstnettverk. Kari Aasen bor og arbeider i Bergen.Margrethe Kolstad Brekke
POTENTIAL IS VIRTUALLY UNLIMITED

Kunstner Margrethe Kolstad Brekke (1979) er en tekstilkunstner som forholder seg til Håp som tematisk omdreiningspunkt. Blant prosjekter i utvikling er UTOPIA 500 - en feiring av 500-årsjubileet til Thomas More's roman Utopia, produsert med siste trinn av VR-teknologi i samarbeid med Northsea-Productions i Bergen; Utopia på Petersontomta - dokumentar i samarbeid med filmfotograf Ingvill Sunnby; Radio Hopes and Dreams - et transnasjonalt kunstkollektiv i samarbeid med Gitte Sæthre og Portlandsbasert økopoet Alicia Cohen samt en rekke prosjekter i euro-arktiske Russland i regi av Arctic Arts Institute. Brekke er også inititivtager og koordinator for luftbalett, en hanggliderforestilling i himmelen, for åpningsseremonien til Ekstremsportveko 2016.

Publisert

Sist oppdatert

Kategorier

Arrangement

Mer fra aktuelt

Gå til Aktuelt