Hopp til hovedinnhold

Innholdsrik avslutningshelg for HUNGER

Siste helgen av utstillingen HUNGER på Trøndelag senter for samtidskunst (TSSK) får publikum anledning til å møte kunstnerne.

NKs temautstilling 2018 har siste åpningsdag søndag 20. januar 2019. Til avslutningshelgen inviteres publikum på flere arrangementer ved kunstsenteret:

Kunstnersamtale fredag 18. januar kl. 18–19:
«Spilleregler og spillerom» samtale mellom Mikkel B.Tin og Edith Lundebrekke:
Et mønster representerer uendelige muligheter. I tradisjonskunsten finner vi ofte gjentatte grunnformer og mønstre, men hva er egentlig en tradisjon? Og hva skal til for at tradisjoner videreføres? Håndens skapende evne går som en rød tråd gjennom all kultur. Kroppen vår har iboende muligheter og begrensninger, og i kroppen bærer vi med oss en internalisert kunnskap som kommer til uttrykk i håndarbeidet. I denne samtalen møtes teori og praksis, teori ompraksis og erfaringsbasert kunnskap om tradisjon, mønster og håndverk.

Trøndelag senter for samtidskunst inviterer til samtale mellom Mikkel B. Tin, filosof og professor i tradisjonskunst ved Universitetet i Sørøst-Norge og Edith Lundebrekke, kunsthåndverker og universitetslektor ved NTNU. Moderator er Siri Skjerve, kunsthåndverker og prosjektleder for HUNGER.


Edith Lundebrekke foran eget verk "Multi" (2012) fra Verdalsøra skole. Foto: Liv Lundebrekke

Arbeidshelg med tekstilkunstner Anna Nordström
19. og 20. januar kl. 12–16 i utstillingens verkstedsdel:
Anna Nordström er en av kunstnerne som deltar i utstillingen HUNGER. Hun er bosatt i Stockholm og arbeider hovedsakelig med tekstile materialer. Gjennom store applikasjoner (quilt), lappeteppe og broderi fokuserer hun på det materialbaserte i relasjon til femininitet. Hun er en av grunnleggerne av det feministiske kollektivet Den Nya Kvinnogruppen.Anna Nordströms verk fra utstillingen. Foto: Susann Jamtøy/TSSK

Kunstnersamtale lørdag 19. januar kl.14.00:
«Du som dimensjonerer porene mine» med forfatter Margrethe Aas og kunsthåndverker Ingrid Becker:
Margrethe Aas debuterte i 2015 med diktsamlingen Vy. Kurator Toril Redalen har invitert hennes inn som observatør av utstillingen og prosjektet for å belyse HUNGER i tekstform. Ingrid Becker er en av kunstnerne som deltar i utstillingen HUNGER. Som kunsthåndverker arbeider hun med tekstil og materialer man finner i naturen. Hun har gjort seg bemerket for sin kunnskap om håndverksteknikker og flettverk i materialer som bark, pil og siv. Denne formiddagen vil Margrethe Aas lese fra sine tekster, mens Ingrid Becker vil demonstrere sin flettekunst i verkstedet.

Bildene under er fra åpningen av NKs temautstilling 2018 HUNGER. Utstillingen åpnet lørdag 1. desember 2018 på TSSK.
Foto: Susann Jamtøy / Trøndelag senter for samtidskunst

Bakgrunn:
HUNGER er Norske Kunsthåndverkeres Temautstilling i 2018 og et samarbeidsprosjekt mellom Norske Kunsthåndverkere, Norske Kunsthåndverkere Midt-Norge og Trøndelag senter for samtidskunst (TSSK). Kurator er kunsthåndverker Toril Redalen og prosjektleder for HUNGER er Siri Skjerve (NKM).

Prosjektet og utstillingen er støttet av: Nordisk Kulturfond, Norsk Kulturfond, Trondheim kommune, Trøndelag Fylkeskommune, Svenska Kulturfonden, Norske Kunsthåndverkere, Kulturfonden för Finland och Norge, Trøndelag senter for samtidskunst og Norske Kunsthåndverkere Midt-Norge.


Publisert

Sist oppdatert

Kategorier

Nyheter

Mer fra aktuelt

Gå til Aktuelt