Hopp til hovedinnhold

Inspirerende pusterom travel designmesse

Midt i en travel interiør- og designmesse finner vi en 75m2 stor stand fyllt med kunsthåndverk. Publikum på denne ultrakommersielle messen er innkjøpere på jakt etter nye varer å selge fra egen butikk. Hos "Craft your Identity" får de et sanselig avbrekk.

Keramiker Mona Næss fra Nesodden er en av initiativtakerne til denne vakre standen, som fokuserer på det naturlige, naturlagde og på bærekraftighet. Sammen med Marianne Vigtel Hølland fra Slow Design, har de etablert "Craft your Identity", som utgjør et befriende og inspirerende pusterom på den travle designmessen Oslo Design Fair. Her får du se objekter fra flere kunsthåndverkere, og publikum inviteres til å overvære kontinuerlige prosessdemonstrasjoner under messedagene 22.–24. januar.

I en messehall full av masseproduserte produkter og selgere, kan muligheten for å observere nærheten til både materialet og håndverkeren være svært verdifullt for publikum. Det er ikke ofte en forbruker forbinder varen med personen som faktisk har laget objektet, og får muligheten til å snakke med vedkommede. Målet med Craft your Identity er økt facinasjon, respekt og kunnskap for håndlagde unikaobjekter. I en messehall hvor kundene stort sett bruker øynene, inviterer "Craft your Identity" forbrukeren inn i en intim verkstedatmosfære hvor det er mulig til å erfare de ulike materialene, prøve seg litt selv, lukte, lytte og få en god fagprat med kunstneren.

Deltakende kunstnerne er Mona Næss, Marianne Vigtel Høllan, Anne Karin Jortveit, Heidi Bjørnsdotter Thorvik, Andrea Muribø, Hildegunn Solbø & Pål Roland Janssen, Ragnhild Lie, Danuta Haremska og Vibeke Træland. Træland, Næss, Hølland og Jortveit holder demonstrasjoner innen henholdvis kurvfletting, keramikk, villstrikk og plantefarging+håndspunnet tråd. I tillegg utfører danseren Vibeke Vigeland strikkeyoga og naturmeditasjon.

Oslo Design Fair er Norges største innkjøpsmesse og møteplass for interiør- og designbransjen. Årlig besøker flere enn 20 000 messen som arrangeres to ganger i året: i slutten av januar og august. 350 skandinaviske og internasjonale utstillere er fordelt på fire store messehaller.


Publisert

Sist oppdatert

Kategorier

Nyheter

Mer fra aktuelt

Gå til Aktuelt