Hopp til hovedinnhold

Joakim Borda-Pedreira ny daglig leder i RAM galleri

Styret i RAM galleri meddeler at to nye medarbeidere er ansatt. Joakim W. Borda-Pedreira, som har vært vikarierende daglig leder i Galleri Format, tiltrer som ny daglig leder i RAM galleri fra januar 2018. Hanne Cecilie Gulstad tiltrer som formidlingsansvarlig.

Joakim Borda-Pedreira (f. 1977) er kunsthistoriker med studier fra bl.a. Universitetet i Lund og Goldsmith’s College og har bred erfaring som kritiker, kurator og leder. Han er kjent for The Boiler Room, et selvstendig visningsrom i Oslo som Borda-Pedreira startet og ledet 2012-15. Videre har han vært kurator for Festspillene i Nord-Norge, samt leder for KIN – Kunstsentrene i Norge og Galleri Format Oslo.

– For meg er RAM galleri en spennende institusjon fordi det gir en unik mulighet til å operere i spenningsfeltet mellom samtidskunst og kunsthåndverk. Samtidig ser jeg et stort potensiale for RAM fremover og gleder meg til å utvikle dette i samarbeid med galleriets styre og stab sier Borda-Pedreira. Den nye daglige lederen har ambisjoner om at RAM skal være et av de fremste visningsstedene i sitt slag, med en tydelig profil som skal være attraktiv for kunstnere både i Norge og internasjonalt.

Styret i RAM galleri la stor vekt på Joakim Borda-Pedreiras ledererfaring i kunstfeltet, hans kuratoriske virke, samt gode kommunikasjons- og samarbeidsevner da de tilbød ham stillingen. Han har et stort nettverk i, og kunnskap om, kunstfeltet som vil være en verdifull ressurs for galleriet. Styret er overbeviste om at Joakim Borda-Pedreira vil videreutvikle RAM galleri og legge til rette for nye satsninger for galleriet som visjonær og innovativ visningsarena.

Hanne Cecilie Gulstad (f. 1986) har en Bachelorgrad i Kunsthistorie fra NTNU i Trondheim og en Mastergrad i Moderne Kultur og Kulturformidling fra Københavns Universitet. Gulstad har bakgrunn fra Kunstnerforbundet, Akershus Kunstsenter og Den Frie Udstillingsbygning i København. Utover dette har hun operert som freelance skribent i en årrekke og har skrevet om kunst for ulike medier som Museumsnytt, KUNSTforum og The Art Newspaper. Hun har også kuratert utstillinger for Kunstnerforbundet i Oslo og Oslo Kunsthandel.

Styret i RAM galleri mener at Hanne Cecilie Gulstad som ny formidlingsansvarlig vil komplementere Joakim Borda-Pedreira som ny daglig leder og at de sammen vil gi RAM galleri et nytt løft. Videre takker Styret i RAM galleri avtroppende daglig leder Madeleine Park for arbeidet hun har gjort for galleriet i perioden 2014–17. Hun har som en dyktig og dynamisk kurator vært med å utvikle RAM galleri til en viktig aktør i kunstfeltet.

Publisert

Sist oppdatert

Kategorier

Nyheter

Mer fra aktuelt

Gå til Aktuelt