Hopp til hovedinnhold

Keramisk kunstvandring Bodø Biennale

Torsdag 6. september kan du ta del i en keramisk vandring i Bodø under kunstfestivalen Bodø Biennale

Bodø Biennale er en tverrkunstnerisk festival innen kunstsjangrene visuell kunst og dansekunst, den eneste av sitt slag i Nordland. Under den offisielle åpningen torsdag 6. september arrangeres en stor kunstvandring gjennom Bodø sentrum. Underveis i vandringen vil publikum møte arbeider fra elever fra Design og håndverk ved Saltdal og Bodin Videregående skoler samt dansere fra byens danseskoler.

Initiativ for å øke interessen for keramikk
Arbeidene som stilles ut under kunstvandringen er et resultat av et samarbeid mellom Bodø Biennale, Den Kulturelle skolesekken i Nordland og Norske Kunsthåndverkere. Sammen har de gjennomført en egen variasjon av prosjektet Firing Up. Firing Up (etter opplegg fra Storbritannia) er Norske Kunsthåndverkeres initiativ for å øke interessen for keramikk i skolene rundt om i Norge. I prosjektet gjester profesjonelle keramikere skoler for å lære elever og faglærere om keramikk.


Elevarbeider inspirert av havet
Denne lokale varianten av prosjektet har vært ledet av av keramiker Ingvild Greve Alsos fra Kjerringøy i Bodø, som har jobbet med elever ved linjen for estetiske fag på Saltdal videregående skole på Rognan og Bodin videregående skole i Bodø i fellesskap med Anita Dorothea Johansen, som er formingslærer ved skolen i Saltdal. Bodø-elevene har vært invitert til Saltdal og sammen har de jobbet med Saltdals historie om båtbygging, fisk og sjø – i leire. ​I tillegg til å stilles ut under kunstvandringen, planlegges arbeidene stilt ut i biblioteket på Stormen – Bodøs nye kulturstue.

By bygget på leire
Bodø by er bygget på leire, og hadde i sin tid egen teglsteinsfabrikk. Så at det også skal handle om keramikk på kunstfestivalen er kanskje naturlig. Til Biennalens festivalutstilling er to kunstnere invitert: Karin Blomgren og Irene Nordli. Blomgren og Nordli arbeider materialbasert, hovedsakelig med leire og keramikk. Med utgangspunkt i utstillingens tema stedsidentitet skal kunstnerne skape stedsspesifikke verk, Blomgren i Bodø kunstforening og Nordli i Stormen bibliotek (Stormen kunst). Festivalutstillingen står helt til søndag 21. oktober.

Publisert

Sist oppdatert

Kategorier

Nyheter

Mer fra aktuelt

Gå til Aktuelt