Hopp til hovedinnhold

Kjersti Solbakken i vikariat i Galleri Format Oslo

Fra 1. oktober er kurator Kjersti Solbakken i vikariat som daglig leder i Galleri Format Oslo, mens Irija Øwre er i permisjon.

Solbakken vil vikariere for Øwre i perioden oktober 2015 til november 2016. Hun kommer fra en midlertidig stilling som kunstnerisk leder i Fotogalleriet og har bakgrunn som billedkunstner og kurator med utdannelse fra henholdsvis Kunstakademiet i Oslo og Skapende kuratorpraksis ved Kunsthøgskolen i Bergen. Før Fotogalleriet var hun tilsatt ved Astrup Fearnley Museet der hun blant annet kuratert utstillingen Elmgreen & Dragseth: Biography sammen med museets direktør, Gunnar Kvaran.

Som frilanskurator har hun blant annet kuratert Vestlandsutstillingen 2015, Mined Soil av Filipa César på Hordaland Kunstsenter og utstillingene NAVIDAD/NAVidad og Go! Figure! i samarbeid med kunsthåndverker og kurator Lars Sture på Telemark Kunstsenter.

Sammen med Kristin Mannino vil Solbakken gjennomføre de planlagte utstillingene i Format Oslo, og planlegge programmet fremover. Elise Helland-Hansens utstilling som åpner 8. oktober vil være den første utstillingen Solbakken er involvert i. Solbakken vil også være med når Galleri Format Oslo drar til messen SOFA i Chicago i november.

-Jeg har utrolig mye å lære fra kunsthåndverkfeltet og gleder meg til å gå i gang med oppgaven det er å drive et så ambisiøst galleri som Galleri Format, sier Solbakken til Norske Kunsthåndverkere.

- Den materialbaserte kunsten står veldig sterkt om dagen, ikke bare i Norge men også internasjonalt. Jeg håper å kunne bidra til å synliggjøre programmet vårt og er opptatt av at galleriet skal vise nyetablerte kunstnere side om side med anerkjente skikkelser i feltet.

Solbakken gjorde seg allerede bemerket som redaktør i Feil Forlag, som hun etablerte sammen med Andreas Liebe Delsett i 2007, og som en av initiativtagerne bak det kunstnerdrevne visningsstedet Holodeck som åpnet i 2011. Hun bringer dermed med seg bred erfaring fra både det kunstnedrevne feltet og det mer etablerte.

Publisert

Sist oppdatert

Kategorier

Nyheter

Mer fra aktuelt

Gå til Aktuelt