Hopp til hovedinnhold

KUNSTHÅNDVERK 2016: INVITASJON TIL SØKERE

Norske Kunsthåndverkeres årsutstilling Kunsthåndverk 2016 vises i Fredrikstad 17. september - 16. oktober, med Østfold kunstsenter og Hydrogenfabrikken som vertskap.

Utstillingen er juryert, og det er fri innsendingsrett. Du kan søke med eksisterende verk, samarbeidsprosjekter eller verk som er under produksjon. Juryen oppfordrer også til å søke med stedspesifikke prosjekter tilpasset hallen i Hydrogenfabrikken – et unikt visningsrom på over 500 kvm, med hele 15 meters takhøyde.

I tillegg lyser Prosjektrom Helium ut et 5 ukers Artist in Residence-opphold forbeholdt en av kunstnerne i utstillingen, som du kan søke om på samme søknadsskjema (mer om dette lenger ned på siden).

Jury 2016:
Hilde Hauan Johnsen, juryleder, tekstilkunstner og professor ved KHiB
Jim Darbu, keramiker
Reinhold Ziegler, smykkekunstner
Putte H. Dal, smykkekunstner og formidlingsleder ved ØKS

SØK HER - frist 5. april.

Du kan søke med inntil 4 arbeider, og arbeidene skal ikke være eldre enn 3 år gamle. Juryeringen foregår i to omganger. Ved 1. gangs juryering anonymiseres søkerne for juryen, og grunnlaget for utvelgelsen er bilder og tekster som leveres med den elektroniske søknaden. De arbeidene som antas etter 1. gangs juryering, sendes til en siste juryeringsrunde ved visningsstedet like før utstillingåpning. Informasjon om når og hvordan sendes ut til søkerne i god tid. Søkere som får arbeider med videre til 2. gangs juryering forplikter seg til å holde disse arbeidene tilgjengelige for utstillingen.

Helium AiR – 5 ukers gjesteatelier i tilknytning til Kunsthåndverk 2016:
Prosjektrom Helium tilbyr Artist in Residence-opphold til en av kunstnerne i årsutstillingen i uke 37-41. Søk på samme skjema som til årsutstillingen. Vilkår:

  • 100m2 røft arbeidsrom rett bak Hydrogenfabrikken, i direkte tilknytning til årsutstillingen Kunsthåndverk 2016
  • Oppholdet tilrettelegges av Prosjektrom Helium med gratis overnatting i nærheten og et materialbudsjett på kr. 10 000.
  • Varighet 5 uker (uke 37-41)
  • Oppholdet er forbeholdt en av deltakerne i årsutstillingen
  • Prosjektet skal være prosessorientert, og det skal legges opp til prosessbesøk for publikum underveis.

Prosjektrom Helium er et røft lokale på gateplan ved Hydrogenfabrikken og fungerer som en unik kombinasjon av prosjektatelier og visningssted for prosessbasert samtidskunst. Med sine 100m2 er lokalet velegnet til å realisere prosjekter som av ulike grunner er vanskelig å teste ut i eget atelier. 4,5 m takhøyde og 3x10 m arbeidsvegg i MDF gir stort rom til utfoldelse og 6 store vinduer mot sørøst gir flotte lysforhold. Stedet drives av Stefan Christiansen, Camilla Wexels Riser og Tor-Magnus Lundeby. For mer info se her.

360 graders visning av hallen i Hydrogenfabrikken

Øvrig info om Kunsthåndverk 2016

#kunsthåndverk2016
@norskekunsthandverkere

Prosjektet er et samarbeid mellom Norske Kunsthåndverkere, Østfold Kunstsenter og Hydrogenfabrikken.

Publisert

Sist oppdatert

Kategorier

Utlysninger

Mer fra aktuelt

Gå til Aktuelt