Hopp til hovedinnhold

Kunsthåndverkere til designmessen Lillestrøm i januar

Katalogen til Oslo Design Fair 25.–28. januar 2017 er nå klar. Messen har besøkt tekstilkunstner Kristine Fornes i atelieret hennes på Bøler i Oslo. Resultatet er en seks siders reportasje i messekatalogen.

Kristine Fornes gir nytt liv til gamle tekstiler ved hjelp av sirlig og vakkert broderi. Mens broderi gjerne forbindes med den tradisjonelle og dekorative korsstingteknikken, er Fornes sine broderier annerledes. De er visuelle fortellinger gjort levende med tråden som tegneredskap mot gamle, resirkulerte tekstiler. Det er taktiliteten i tråden mot tekstilet hun er opptatt av. – En tråd er så ladet, så historisk, sier hun til artikkelforfatter for messekatalogen, Linn Carin Dirdal.

På Kunsthøgskolen i Bergen var det ikke broderiet som var Kristines visuelle uttrykksform, det er noe som har kommet i ettertid. – På slutten av hovedfaget blandet jeg flere teknikker i samme verk, jeg tegnet og trykket i samme arbeid og satte inn noen få sting. Siden har jeg skrelt vekk det andre og fordypet meg i broderiet som uttrykk.

Kristine Fornes broderer på messen alle messens dager – onsdag til lørdag. Du kan møte henne i tendensområdet, i messens hall C.

I tillegg til at Kristine deltar på messen, skal redaktør for tidsskriftet Kunsthåndverk, Cecilie Tyri Holt, lede en paneldebatt i samarbeid med Norske Kunsthåndverkere. Paneldeltakere er fem kunsthåndverkere fra ulike materialgrupper: Anna Talbot (metall/smykker), Elisa Helland-Hansen (keramikk), Kari Håkonsen (glass) og Svein Ove Kirkhorn (tekstil), i tillegg til Kristine Fornes. De skal samtale rundt messens overordnede tema Hverdagsritualer. Alle har vi ritualer og mer eller mindre bevisste vaner i hverdagen, ofte knyttet til gjenstandene vi omgir oss med. Men hva med menneskene som lager objektene og kunstverkene? Hvilke tanker gjør de seg om rollen verkene deres skal spille i andre menneskers hverdag?

Paneldebatten kan overværes torsdag 26. januar kl. 1500 – 15.45 på scenen i messens hall C.

Messekatalogen finnes i digital versjon her.

Mer informasjon om Oslo Design Fair finner du her.

Publisert

Sist oppdatert

Kategorier

Nyheter

Mer fra aktuelt

Gå til Aktuelt