Hopp til hovedinnhold

Kunstnernettverkets politiske program presenteres Arendalsuka

19 kunstnerorganisasjoner presenterer felles kunst- og kulturpolitisk program under Arendalsuka.

- Det er viktig å komme ut med budskapet vårt til både politikere og et bredere publikum, og Arendalsuka er blitt en viktig arena. Vår deltakelse er et stort dugnadsprosjekt fra alle 19 organisasjonene i nettverket, sier leder av arbeidsutvalget i Kunstnernettverket og styreleder i Norske Kunsthåndverkere, Lise Stang Lund som ankom Arendal på onsdag.

Det er første gang Kunstnernettverket, som samler 19 landsomfattende organisasjoner for skapende og utøvende kunstnere i Norge, deltar under Arendalsuka.

De felles sakene som nettverket fronter spenner vidt, fra stipendpolitikk og åndsverklov til trygderettigheter og vilkår i Den kulturelle skolesekken.

Styreleder i NK, Lise Stang Lund, har vært sentral i planleggingen av arrangementet og skal være tilstede i Arendal frem til søndag.

Arendalsuka er et uavhengig initiativ startet for å bidra til politisk debatt i det offentlige rom. Siden 2012 har arrangementet etablert seg som en viktig møteplass mellom ledere i politikk og næringsliv, media og befolkningen i området rundt Arendal. Arrangementet går i år av stabelen torsdag 13. til tirsdag 19. august, og det er fjerde gang det arrangeres.

Kunstnernettverket deltar med stand i sentrum ved Sam Eydes plass (stand nr 76). Nettverket har to arrangementer på ARTendal, Torvet 5, i samarbeid med Bomuldsfabriken kunsthall:

I går var det mingletreff på ARTendal for ivrige kulturdebattanter i etterkant av Arendalsukas store kulturdebatt om forskjellen på rød og blå kulturpolitikk.

Lørdag kl 15-22: PB.1898 Kunstnermaraton. Kunstutstilling, konserter, performance, opplesning, politiske appeller ved kunstnerorganisasjoner.

Du kan følge Kunstnernettverket på facebook der det legges ut bilder under uken

For mer informasjon: http://www.arendalsuka.no

Se brosjyren Kunstnernettverket har laget i forbindelse med Arendalsuka: http://www.kunstnernettverket.no/pdf/KN_FOLDER_low.pdf

Publisert

Sist oppdatert

Kategorier

Nyheter

Mer fra aktuelt

Gå til Aktuelt