Hopp til hovedinnhold

Lansering litteraturfestival

Tidsskriftet Kunsthåndverk 2/18 skal lanseres under litteraturfestivalen på Lillehammer.

Tidsskriftet Kunsthåndverk har i sin seneste utgave samarbeidet med Norwegian Crafts om å lage en skandinavisk utgave av tidsskriftet.

– Med dette tilsnittet ønsket vi å se nærmere på forestillingene om hva skandinavisk design- og kunsthåndverk virkelig representerer – og oppfattes å være, forteller redaktør Cecilie Tyri Holt.
Gjennom tekster på dansk, norsk, svensk og samisk belyses de internasjonale «klisjeene» som preger beskrivelsen av skandinavisk design og kunsthåndverk.

– Mye har skjedd siden 1950-årenes begrep «Scandinavian design». Vi lurer på om tradisjonen oppleves som hemmende eller fremmende for dagens kunsthåndverkere og designere. Og er det i det hele tatt uproblematisk å merke noe som «skandinavisk»? spør redaktør Cecilie Tyri Holt.

Designer og kritiker Julia Døhlen Edin skal samtale med materialbasert kunstner og internasjonal aktør Torbjørn Kvasbø om det er fremmende eller hemmende å blir satt inn i en skandinavisk sammenheng og tradisjon når tidsskriftet Kunsthåndverks skandinaviske utgave lanseres som en del av Bastard Kunstbokfestival i Oppland Kunstsenter 2. juni kl 12.


Link til Facebookevent
Program for Bastard Kunstbokfestival

Publisert

Sist oppdatert

Kategorier

Nyheter

Mer fra aktuelt

Gå til Aktuelt