Hopp til hovedinnhold

Materialbasert kunst fra Hansabyer i hele Europa vises i Bergen

Utstillingen HANSEartWORKS arrangeres for 10. gang i 2016 som en del av de Internasjonale Hansadagene. Årets utgave skjer i samarbeid mellom Bergen kommune, S12 Galleri og Verksted og KRAFT- rom for kunsthåndverk.

Utstillingen åpner 10.06.2016, og består av materialbasert kunst fra Hansabyer i hele Europa. Utvelgelsen av kunstnere har foregått på bakgrunn av innsendte søknader vurdert av en fagjury bestående av kunstnere i Hansanettverket og kuratorene i Bergen - Æsa Björk og Martin Woll Godal.

- Som et symbol på handel, regelverk og kunstneriske muligheter, inviteres kunstnere innen alle disipliner fra de Hanseatiske byene om å sende inn arbeider med fokus på håndverk og materialitet til HANSEartWORKS 2016 innen det begrensede formatet av en Euro-pal. De kunstneriske arbeidene skal både sendes til utstillingen og stilles ut innen dette formatet. Galleriene vil fungere som containerhavner, og samle, kartlegge, organisere og plassere forsendelsene, står det på Hansadagene sine nettsider.

Utstillingen fokuserer på balansen mellom kunstnerisk frihet og begrensning.

- Både skrevne og uskrevne regler spiller en viktig rolle i vårt daglige liv, og i vår tilnærming til materialer, tradisjon og den kreative prosessen. Igor Stravinsky sa en gang: “my freedom will be so much greater and more meaningful the more narrowly I limit my field of action and the more I surround myself with obstacles.” (Poetics of Music in the form of six Lessons, Harvard University Press 1942), skriver KRAFT i en pressemelding.

Under Hansadagene (9.–12. juni) samarbeider galleriene KRAFT og S12 med Bergen kommune om gjennomføringen av den kuraterte/juryerte utstillingen med til sammen 17 kunstnere fra 14 byer og fem land. Utstillingen vil pågå i de to gallerienes lokaler, samt ulike lokaliteter knyttet til Hansadagene rundt om i byen. I etterkant av Hansadagene samles et utvalg verk i de to gallerienes lokaler for resten av utstillingsperioden.

18:00 Åpning Rådhusgalleriet
18:30 Åpning S12
19:00 Åpning KRAFT
19:40 Åpning Fredriksberg

Kunstnerne som deltar er:

Alar Raudoja ”Leonardo”, Pärnu
Yvonne Habbe, Visby
Matias Jansons , Cesis
Amit Goffer, Neuss
Trine Hovden, Bergen
Barbara Lorenz Höfer, Buxtehode
Lucie Marsmann, Herford
Filip Ignatowich, Gdansk
Marijke Schellekens, Doesburg
Hans Gerd Rehpenning, Stade
Uwe Schloen, Buxtehude
Eva Preckwinkel, Onsnabrück
”Art Cube” – Marcus Shramm, Astrid Brünner, Greifswaldt
Manfred Feith-Umbehr, Lippstadt
Janno Bergmann, Pärnu
Marit Tunestveit Dyre, Bergen

www.s12.no
hansa2016.no
www.kraftkunst.no

Publisert

Sist oppdatert

Kategorier

Utstillinger

Mer fra aktuelt

Gå til Aktuelt