Hopp til hovedinnhold

May Bente Aronsen: Repetisjoner og tomrom i Galleri Format Oslo

Utstillingsåpning torsdag 26. mai kl 18:00. Står til 4. september.

- I utstillingen Repetisjoner og tomrom på Galleri Format Oslo viser May Bente Aronsen nye monumentale tekstile installasjoner i ull. Gjennom en utforsking av grunnleggende geometriske mønstre og ornamentikk undersøker Aronsen mulighetene som oppstår i repetisjoner, rytme og matematikk. Elementære former i grunnstrukturen skaper gjennom en kombinasjon av skalering og nitid arbeid komplekse verk som griper inn i arkitekturen som omgir verkene, skriver Galleri Format Oslo i en pressemelding.

Aronsens arbeider er gjort med enkle redskaper og forandrer seg kontinuerlig fra det volumniøse og fargesterke til et transparent og nærmest oppløst uttrykk gjennom betrakterens bevegelse i rommet. Kunstnerens undersøkelser av materialenes iboende muligheter bidrar til å skape verk som til stadighet utvider vår romforståelse og som i enda større grad enn tidligere arbeider forskyver forholdet mellom positive og negative flater og former.

May Bente Aronsen (f. 1962, Ballangen) bor og arbeider i Oslo. Hun har utdannelse fra Statens Høyskole for Kunsthåndverk og Design i Oslo og Kunsthåndverksskolen SHKD i Bergen. Hun har hatt soloutstillinger på steder som Kunstbanken Hamar (2013), Kunstnerforbundet (senest 2011), Akershus Kunstnersenter (2008), Galleri Soft (2008) og Borås Textilmuseum (2007). Hun har i tillegg deltatt på gruppeutstillinger som blant andre den 3. Internasjonale Beijing-biennalen (2008) og Galerie Handwerk i München (2007).

Aronsen har også gjort en rekke kunstprosjekter i offentlig rom som inkluderer St. Olav Hospital i Trondheim (2014 og 2009), KLP Oslo (2010), Stockholm Court House (2009) og Litteraturhuset i Oslo (2007) for å nevne noen. May Bente Aronsen er representert i samlinger som de tre kunstindustrimuseene i Norge, Norsk Kulturråd og Borås Textilmuseum. Hun mottok den svenske Prins Eugen-medaljen i 2010 og Kunsthåndverksprisen i 2000.

Publisert

Sist oppdatert

Kategorier

Utstillinger

Mer fra aktuelt

Gå til Aktuelt