Hopp til hovedinnhold

Ned i gruvene, opp i skyene har åpnet!

Lørdag 2. mars åpnet Norske Kunsthåndverkeres Temautstilling 2024: «Ned i gruvene, opp i skyene» på Bomuldsfabriken Kunsthall. Vi er takknemlige for at så mange tok seg turen og ser frem til å fortsette dialogen med publikum!

Åpningen av Temautstillingen 2024 tiltrakk seg et stort publikum av kunstinteresserte. Stemningen var likevel intim, med innholdsrike samtaler med deltakende kunstnere og performative møter med Agnieszka Knaps legepersonlighet.

I en og halv time var det en jevn strøm av nysgjerrige besøkende som ventet tur for å få en konsultasjon med «Dr. Knap, smykkekunstner». De kunne se på ti bilder av tvetydige gjenstander, og si hva de oppdaget i dem.

– Det er interessant at noen nesten er motvillige i starten, men bygger tillit i løpet av møtet. Det er også alltid overraskende tolkninger; noen så en planet, og det hadde jeg ikke hørt før. Noen deltakere er mer tilbakeholdne og beskriver bildene med bare ett ord, mens andre går inn i spillet med lyst og nysgjerrighet, lar fantasien flyte og byr på sin indre verden, sa kunstner Agnieszka Knap etter performancen var over.

Agnieszka Knap – og legen – håper også at publikum fortsetter å engasjere seg med sitt kunstneriske forskningsprosjekt ved å skrive fritt om de tre utstilte brosjene.

Dialog er nettopp det kuratorene Johanna Zanon og Kari Skippervold inviterte publikum til. De opptrådte et utdrag av en fiktiv dialog om utstillingskonseptet. Dialogformen, fortalte, har vært avgjørende helt fra starten, og begynte i åpen utlysning for kunstnere.

– Det var viktig for oss kuratorer å utfordre og leke med eksisterende normene, ikke bare når det gjelder tilnærming til kuratering av kunsthåndverk, men også alle vanlige steg i utstillingsprosess, poengterer Zanon.

Fiktive dialoger mellom kunstnerne og kuratorene presenterer verkene, og kan lese i sin helhet i utstillingsbrosjyren, både på norsk og engelsk.

Formidlingsteamet ved Bomuldsfabriken, bestående av Elin Igland og Håkon Gåre, laget gratis postkort, som man kan benytte seg av for å dele sine tanker om utstillingen og verkene med venner og familie. Disse står i "Cotton Club"-rommet i første etasje og er gratis. Bomuldsfabriken sender dem til og med for deg!

Vi hadde glede av å få besøk av flere deltakende kunstnere som kunne fortelle om sitt eget verk til publikum: Gunhild Vatn, Kalliopi Nikolou, Kamil Kak på vegne av kunstnerduoen med Ewelina Węgiel, Linn Halvorsrød, Sarah Vajira Lindström, Saskia Fischer og Siri Skjerve på vegne av kunstnerduoen med Toril Redalen.

Temautstillingen Ned i gruvene, opp i skyene pågår frem til 5. mai 2024. ​Bomuldsfakriben er åpen tirsdager–søndager.

Med Agnieszka Knap, Audun Jansen Haga, Beatrice Alvestad Lopez, Esra Düzen, Ewelina Węgiel & Kamil Kak, Gunhild Vatn, Kalliopi Nikolou, Lin Pei-Han, Linn Halvorsrød, Masoud Alireza, Qi Tan, Rafiki i samarbeid med Patrick Bongoy, Sarah Vajira Lindström, Saskia Fischer, Siri Skjerve & Toril Redalen og Tobias Kvendseth.​​​​‌‍​‍​‍‌‍ ‌​‍‌‍‍‌‌‍‌‌‍‍‌‌‍‍​‍​‍​‍‍​‍​‍‌​‌‍​‌‌‍‍‌‍‍‌‌‌​‌‍‌​‍‍‌‍‍‌‌‍

Det blir en lesesirkel om fiksjon på Bomuldsfabriken 18. april 2024, i samarbeid med Atelier Kunstnerforbundet, samt et samarbeid med Kunstpodden.​‍‌‌​‌‍‌‌‌‍‌​​‍‌‌‍​‌‌​‍‌‌​‌‍‍‌‌‍​‌‍​‌‍‌‌​‍‌​​‌​​‌​‍‌​‌​​‍​​‍‌‌​‌‍‌‌​​‌‍‌‌​ ‌‌‍Mer informasjon kommer snart.‌‍‌‌‌‍‌​‍‌‌​​‌​‌​​‍‌‌​​‌​‌​​‍‌‌​​‍​​‍​‍‌​‌​​‌​‌​‍‌​​​‌​‌‍​‍‌‍​‌​​‌‍‌‌​​​‌​​‍‌‌​​‍​​‍​‍‌‌​‌‌‌​‌​​‍‍‌‌​‌‍‌‌‌

Publisert

Sist oppdatert

Kategorier

Utstillinger

Mer fra aktuelt

Gå til Aktuelt