Hopp til hovedinnhold

Norsk kunsthåndverk Revelations i Paris

World Crafts Council Europe (WCCE) er et nettverk av kunsthåndverksorganisasjoner som jobber for å fremme bevissthet om og verdsetting av kunsthåndverk i samfunnet. Både Norske Kunsthåndverkere og Norwegian Crafts er medlemmer. Nettverket har 40-årsjubileum i år, og ble i den forbindelse invitert til å vise jubileumsutstillingen Crafting Europe i selveste Grand Palais under messen Revelations 2019.

Årets hovedkunstner og ansikt utad for messen var dessuten tekstilkunstner Hanne Friis, som deltok med et monumentalt verk laget av 500 resirkulerte jeans. Elisabeth Thorsen og Erlend Leirdal representerte Norge med verk i utstillingen Crafting Europe.

I forbindelse med messen arrangerte WCCE et symposium med lansering av nettverkets manifest og handlingsplan for en felles europeisk strategi for å styrke kunsthåndverkets vilkår i samfunnet. Manifestet består av 6 punkter og kan leses og støttes med en signatur her. Alle som stiller seg bak disse punktene, både organisasjoner og kunstnere, oppfordres til å signere manifestet. Slik står vi enda sterkere i arbeidet framover.


Publisert

Sist oppdatert

Kategorier

Nyheter

Mer fra aktuelt

Gå til Aktuelt