Hopp til hovedinnhold

Norsk kunstner stiller ut under Munich Jewellery Week smykkekunstens ”Cannes-Festival”

Lust for Life – en utstilling om meteoritter og livet på jorden.

Reinhold Ziegler har tidligere gjort seg internasjonalt bemerket med smykkeobjekter laget av meteoritter. Nå stiller han spørsmål om forutsetningen for livet på jorden kan ha kommet hit via meteoritter. Hans nye utstilling ”Lust for Life” presenterer en serie smykkeobjekter av organiske meteoritter og fossiler fra tidlige livsfaser her på jorden.

– Jeg har ønsket å vekke ærefrykt og undring over livet, sier Reinhold Ziegler. – Å bruke smykker er jo ofte et uttrykk for selvopptatthet. Det ønsker jeg å gå bort fra. Når vi blir stilt ovenfor livets under, blir man ydmyk og andektig.

Når Ziegler snakker om livets under, refererer kunstneren til for eksempel materialene han har jobbet med: Steinmeteoritter som består av sammenpresset stjernestøv; karbonmeteoritter som forskerne mener finnes også på andre planeter enn jorden; stromatolitter som er et fossil fra en av de tidligste livsformene vi kan finne fysiske spor av; trilobitt som er et fossil fra et opptil 550 millioner gammelt leddyr. For å nevne noen.

Utstillingen "Lust for Life" blir vist i det prestisjefylte Galerie Wittenbrink i München i perioden er 8. – 14. mars i år.

Bildene under saken viser henholdsvis smykket "From the Mesozoic King" på modell (tann fra en Spinosaurus, sølv og skinnsnor), "Precambrian Microbe Structure" (stromatolitt, sølv og skinnsnor) og "From the Cambian Explosion" (trilobitt, tre, sølv og stål-wire).


Publisert

Sist oppdatert

Kategorier

Utstillinger

Mer fra aktuelt

Gå til Aktuelt