Hopp til hovedinnhold

Møt kunstnerne i deres atelierer!

Hvordan jobber en kunstner? Og hva er et atelier? Under Oslo Open og B-open kan du besøke kunstnere på deres egen arbeidsplass i Oslo og Bergen. Se kunsten på nært hold før den havner i et galleri eller på museum!

To dager hvert år åpner kunstnere i Oslo og Bergen verkstedene sine for publikum i forbindelse med kunstfestivalene Oslo Open og B-open.

Oslo Open – Norges største kunstfestival
For 11. gang gir Oslo Open publikum muligheten til å oppleve kunst i kunstnerens eget atelier. Festivalen gir et blikk bak fasaden og inn i prosessen som ligger bak det ferdige verket. I år åpner 375 av Oslos kunstnere verksteddørene sine for publikum og inviterer dem til et personlig og uformelt møte. Oslo Open er Norges største kunstfestival med rundt 9000 besøkende. Kuratorer, skribenter og gallerister kommer fra hele Norge og hele verden for å oppdage Oslos kunstscene gjennom festivalens besøksprogram – så det er en fin mulighet for kunstnere til å promotere eget kunstnerskap. Festivalen er åpent for alle og har gratis inngang. Det er duket for en intensiv helg full av unike kunstopplevelser og festivalen byr for eksempel på:

  • Åpne atelierer
  • Utstillinger arrangert av og med byens kunstnere
  • GPS-kart på mobilen med alle kunstneratelierene gjør det enkelt å komme seg fra sted til sted.

Oslo Open er en kunstnerstyrt festival etablert i 2000 av kunstnere og en rekke større kunstinstitusjoner i Oslo. Festivalen har som mål å gi kunstnere en alternativ arena å vise sin kunst på – utenfor de etablerte institusjonene, og å etablere nye kontaktflater mellom kunsten og publikum. Festivalen samarbeider med Norwegian Crafts, Atelier, B-Open, OCA og Oslobiennalen, og får støtte fra Norsk Kulturråd, Oslo kommune og Utenriksdepartementet.

B-open busser deg til kunstnerne
I Bergen frister B-open publikum med atelierbesøk hos mer enn 130 kunstnere. Lørdag 27. april holder kunstnerne i Bergen sentrum sine atelierer åpne, mens søndag 28. april er det atelierene rundt sentrum sin tur til å ta i mot publikum. Festivalen er en unik mulighet til å utforske lokale kunstscener i vestlandshovedstaden. Få en snik-titt bak kulissene og se hvor det hele begynner! B-open er åpen for store og små, og alle aktivitetene er gratis. Festivalen tilbyr blant annet:

  • Utstillinger
  • Kunstmarked
  • Gratis transport med veteranbuss på søndag

Organisatorisk springer B-open ut fra fagorganisasjonene Bildende Kunstneres Forening Hordaland (BKFH) og Norske Kunsthåndverkere Vest-Norge (NKVN) samt Hordaland kunstsenter (HKS). B-open er en kunstarena for synliggjøring og markedsføring av profesjonell kunstnerisk virksomhet i Bergen og Hordaland. B-open skal legge til rette for en utvidet kontaktflate mellom kunstnere, kunstfeltet og publikum.

Andre tilsvarende prosjekter finnes også i Trondheim (Trondheim Open) og Tromsø (Tromsø Open).

Publisert

Sist oppdatert

Kategorier

Nyheter

Mer fra aktuelt

Gå til Aktuelt