Hopp til hovedinnhold

Rui Sasaki: PLUVIOPHILE i S12 i Bergen

I utstillingen, Pluviophile (regnelsker), vises en installasjon med selvlysende glass, samtidig som temaet regn står sentralt. Åpning i S12 i Bergen 20. mai kl. 19:00

Ifølge en pressemelding fra galleri S12 i Bergen har verksted, prosjektrom og galleri de siste månedene blitt fylt opp med nye prosjekter og eksperimenter hvor japanskfødte Rui Sasaki har brukt sin tid som gjestekunstner til å utforske forholdet mellom været - spesielt regnvær, og seg selv.

- Sasaki er en konseptuell kunstner som hovedsakelig arbeider med gjennomsiktige materialer som glass og is. Hun bruker glasset som et redskap for å bevare og dokumentere «rester» av ulike typer vær, og søker blant annet etter måter å konservere, visualisere og forflytte sollys fra et sted til et annet. Dette har ledet henne til utforsking av selvlysende glass som absorberer UV-stråler fra solen og dermed lyser i mørket uten eksterne lyskilder, forteller pressemeldingen, står det i pressemeldingen.

Sakasi, som har sin bakgrunn fra Rhode Island School of Design, der hun gikk ut med en Master of Fine Arts i glass i 2010, og fra Musashino Art University in Tokyo der hun tok en bachelorgrad i industri- og interiørdesign, har tidligere vist arbeider i galleri S12 i forbindelse med utstillingen Young & Loving! i 2013.

- I utstillingen, Pluviophile (regnelsker), vises en installasjon med selvlysende glass, samtidig som temaet regn står sentralt. Sasaki er opptatt av menneskers forhold til regn og hvordan dette værfenomenet påvirker oss psykisk, fysisk og kulturelt. Det bergenske regnet har Sasaki samlet, fryst og foreviget i organiske skulpturer av varmstøpt glass. På sin særegne måte har hun flyttet været innendørs, gjort det mer håndterbart og delvis eliminert de flyktige sidene. Været har blitt noe fysisk som hun kan studere, kontrollere og forme, avslutter pressemeldingen.

----
Rui Sasaki sitt hovedfokus er støpt glass i rom, men hun arbeider også med kropp og performance, video og fotografi. Sasaki har en Mastergrad i kunst med fordypning i glass fra Rhode Island School of Design, USA, og hun har undervist ved Rhode Island School of Design, Worcester State University og Kyoto University of Art and Design i Japan. Sasaki har vunnet flere priser og inviteres til residencies i Europa, Asia og Amerika. Hun har deltatt på utstillinger i Danmark, Italia, Hellas, Norge, Sverige, Belgia, Australia, Korea, Japan og flere steder i USA. Arbeidene hennes er en del av de permanente samlingene til Museum of American Glass (us), Glasmuseet Ebeltoft (dk), Ernsting Stiftung (de), og Lommel by (be). Sasaki bor og arbeider for tiden i Toyama, Japan. http://rui-sasaki.com

Dette er andre gangen S12 presenterer arbeider av Rui Sasaki. Første gangen var i forbindelse med utstillingen Young & Loving! i 2013.

Utstillingen åpner 20. mai og står til 31. mai

Publisert

Sist oppdatert

Kategorier

Utstillinger

Mer fra aktuelt

Gå til Aktuelt