Hopp til hovedinnhold

Sari Syväluoma til minne

Vår kjære Sari er død etter lang tids sykdom.

Vi visste hun var syk, men likevel, vi ventet på hennes neste trekk, hun hadde alltid nye planer innen det hun elsket og var så god til; tekstil, design og rådgiving. Hun sto midt i planer om å lage en nordisk utstilling kalt «Minimal og maksimal i Norge, Finland og Island», en vandreutstilling. Sari var på research til Island i denne forbindelse, og hun sendte oss i Norske Kunsthåndverkere hilsen i slutten av mai:

«De bare er så fine og nye, de poetiske farger her på Island. Men det er kaldt, og jeg fryser lett, bare sommeren kommer snart.»

Samtidig med at den nordiske sommeren ebber ut, dør Sari, den 19. august 2016.

Sarah Syväluoma ble født 27. juli 1966 og var utdannet ved Alvar Aaltos universitet for kunst og design, med master i 1996. Hun opprettet sitt verksted og sin virksomhet i Oslo i 1999. Hun har utført en rekke oppdrag for de største tekstilbedriftene i Norge, innen møbeldesign primært. Den siste tiden var hun bosatt i Finland, men var likevel aktiv som medlem av Norske Kunsthåndverkere.

Norske Kunsthåndverkere har hatt glede av Saris kapasitet i mange år, og ett prosjekt hun gjorde for oss var vandreutstillingen Wireless. Der valgte Sari ut ni nordiske kunstnere for å vise nye retninger innen tekstilkunsten. I sitt knippe av utstillere satset hun også på unge, relativt ubeskrevne blad. Siden viste det seg at nettopp disse kunstnerne utviklet seg videre og har kommet i sentrum av samtidens kunsthåndverk. Med Wireless røpet Sari en teft og en følsomhet som vi verdsatte høyt i Norske Kunsthåndverkeres formidlingsarbeid.

Vi er fattigere uten Sari.

Elisabeth Sørheim

Daglig leder

Publisert

Sist oppdatert

Kategorier

Nyheter

Mer fra aktuelt

Gå til Aktuelt