Hopp til hovedinnhold

Seminar og lansering av boka Kvalitetsforståelser KHiO

Kulturrådet ønsker velkommen til lanseringsseminar for boka "Kvalitetsforståelser. Kvalitetsbegrepet i samtidens kunst og kultur".

Tid: 10.02 12:00-16:00

Sted: Auditoriet, Kunsthøgskolen i Oslo

Avdeling: Kunst og håndverk

Gjennom ti artikler belyser ulike forfattere spørsmål rundt hva vi forstår med kvalitet i kunst og kultur og hvordan kvalitetsbegrepene vi bruker fungerer.

Krever påmelding hos Kulturrådet, som er arrangør.

Målet med utgivelsen er å vise hvordan kvalitetsbegrepet fungerer i ulike estetiske kontekster. Det handler altså ikke om å gi et definitivt svar på spørsmålet men snarere om å undersøke hvilke kvalitetsforståelser som anvendes i ulike vurderingssituasjoner. Det handler blant annet om kvalitet i museer og bibliotek, om kvalitet som et begrep i litteraturkritikken og de litteraturpolitiske støtteordningene, om kvalitetsvurderinger på musikkfeltet og innenfor scenekunsten, og om kvalitet som byråkratisk, politisk, filosofisk og kulturkritisk term.

Foreløpig program:
12.00–13.00 Enkel lunsj
13.00–13.10 Velkommen ved Jorunn Veiteberg, leder av Kulturrådets FoU-utvalg
13.10–14:00 Artikkelforfatterne Knut Ove Eliassen, Brita Brenna og Tore Vagn Lid presenterer antologien
14.00–14.20 Professor Knut Stene-Johansen kommenterer
14.30–15.00 Pause
15.00–16.00 Panelsamtale ledet av litteraturviter, forfatter og skribent Kaja Schjerven Mollerin. I panelet: medieviter, scenekunstkritiker og lærer Grethe Melby, komponist og forfatter Eivind Buene og leder for Rogaland Kunstsenter Geir Haraldseth.

16.15: Visning av Nils Erik Gjerdeviks monumentale keramikkskulptur

Publisert

Sist oppdatert

Kategorier

Arrangement

Mer fra aktuelt

Gå til Aktuelt