Hopp til hovedinnhold

Snart åpner temautstillingen 2019

Torsdag 23. mai kl. 18–20 åpner NKs temautstilling for 2019. Årets visningssted er RAM galleris nye lokaler i Oslo.

RAM galleri åpner snart NKs temautstilling "MÅ" i nye lokaler i Kongens gate 15. "MÅ" belyser kunsthåndverkets nærhet til materialer og til håndverket, og løfter frem atten kunsthåndverkere. Utstillingen er et samarbeid mellom galleriet og NKOA og er kuratert av Vidar Koksvik. Koksvik er glasskunstner og har en master i kuratorpraksis fra Universitetet i Bergen. Dette er hans første kuratoroppdrag i stor skala.

Skapertrang som sier "Jeg bare må!"
Deltakende kunstnere er: Marsil Andelov Al-Mahamid, Anja Borgersrud, Lene Tori Obel Bugge, Linnea Blakeus Calder, Lissette Escobar, Elin Hedberg, Astrid Maria Heimer, Therese Mathiesen, Marianne Moe, Cathinka Mæhlum, Kari Mølstad, Trude Westby Nordmark, Solveig Ovanger, Karin Wyssenbach Røsaker, John Skognes, Astrid Sleire, Philipp Spillmann og Anne Line Sund. Felles for dem er det menneskelige behovet for å mestre det materiale de arbeider i, enten det er glass, tekstil, keramikk, tre eller metall. Utstillingen vil se nærmere på kjernen til kunsthåndverket, opprinnelsen som til sist resulterer i et ferdig verk. Hva er drivkraften bak de mange timene som benyttes på verkstedet? Hva ligger bak tiden, repetisjonen og dedikasjonen disse kunsthåndverkerne utøver?

Spenner fra det enkle til det komplekse
I utstillingskatalogen skriver kurator Vidar Koksvik: Ut av en overveldende mengde innsendte verk har jeg gjort et utvalg som belyser temaet med et spenn fra det enkle til det komplekse, fra det lekne til det ekstreme, fra det humoristiske til det sterkt personlige. En fellesnevner for mange av prosjektene er gjentakelser og mangfoldiggjøring. Jeg ser en sammenheng mellom måten man øver på ting ved å repetere handlingene til de sitter i kroppen og det å som utøvende kunsthåndverker å jobbe på verkstedet.

Arrangementer i utstillingen
I forbindelse med utstillingen arrangeres en kunstnersamtale lørdag 25. mai kl. 13 med keramikerne John Skognes og Trude Westby Nordmark. P.h.d Astrid Maria Heimers doktorgradsavhandling vil også bli presentert. Dato annonseres senere.

Publisert

Sist oppdatert

Kategorier

Nyheter

Mer fra aktuelt

Gå til Aktuelt