Hopp til hovedinnhold

Stor smykkeutstilling i Paris

I Paris kan man nå besøke smykkeutstillingen "Medusa Bijoux et Tabous", en magisk-fantastisk-labyrintisk vandring i smykkefeltets komplekse uttrykk og historie.

– Smykkeutstillingen Medusa Bijoux et Tabous, som åpnet 19. mai i Musee d`Art Moderne de la Ville de Paris, er en magisk-fantastisk-labyrintisk vandring i smykkefeltets komplekse uttrykk og historie. Sjelden har jeg blitt så stimulert på en smykkeutstilling! Det er smykkekunstner Nanna Melland som melder dette. Hun deltar selv med et verk, Decadence, et halssmykke bestående av avklippede fingernegler støpt i gull (se bilde under).


Nanna Melland: Decadence.

Ikoniske verk
Utstillingen viser og blander ikoniske juvelerverk av Renee Lalique, kyskhetsbelte fra middelalderen, lærmansjetter av moteikonet Vivienne Westwood og koffertcharm fra firmaet Louis Vuitton. I tillegg viser utstillingen halssmykker av kunstnerkjemper som Louise Burgouise, Alexander Calder, Man Ray og Bjarne Melgaard. Kinesiske keiserkroner laget av kolibrifjær og svulstige biker-ringer har også funnet sin vei inn i utstillingen side om side med megaentertaineren Liberaces diamantbesatte pianoring. Moderne smykkeikoner som Dorothea Pruhl, Tone Vigeland, Sophie Hanagarth, Puudt Peters med flere er selvsagt også her. I tillegg til alt dette kan man se et variert utvalg av video, malerier, foto, skulptur og masker. ALt relatert til smykker.

Brobyggende utstilling
Melland forteller at dette er en utstilling som bygger broer mellom kunstdisiplinene og mennesker, et ordentlig slag for smykkekunstens fascinerende verden! – Her kan alle forstå noe, men ikke alt, sier hun på telefon. Melland befinner seg for tiden i Halle i Tyskland, hvor hun har et gjesteprofessorat.

– All honnør til de som har satt i stand utstillingen, museumsdirektør Fabrice Hergott, utstillingskurator Anne Dressen og hennes medkuratorer Michèle Heuzé og Benjamin Lignel, sier Melland entusiastisk. – Og til dere andre: Ta turen til Paris og Musee d`Art Moderne de la Ville de Paris!

Utstillingen står til 5. november.


Publisert

Sist oppdatert

Kategorier

Nyheter

Mer fra aktuelt

Gå til Aktuelt