Hopp til hovedinnhold

Temautstillingen 2021: her er utstillerne!

33 kunstnere og kunstnergrupper er valgt ut til å delta på "Skog". Temautstillingen 2021 er et samarbeid mellom NK Sør-Norge, Telemark Kunstsenter, Spriten Kunsthall og kunstfestivalen Greenlightdistrict. Utstillingen åpner fredag 17. september 2021.

Juryen for Temautstillingen 2021 har bestått av Catrine Danielsen, Hilde Tørdal, Mårten Medbo, Sidsel Hanum og Tuva Gonsholt. 297 søknader ble behandlet, hvorav 33 kunstnere og kunstnergrupper ble valgt ut til utstillingen, som har fått tittelen "Skog".

Skog
Historien om Telemark er historien om skog, fra vikingtid, gjennom nasjonalromantikken via industrihistorien og til nåtidens miljø- og klimaproblematikk. Skogen har gitt mennesker ly, føde, myter, tro og overtro. Viktige deler av vår nasjonale og regionale kulturhistorie, våre tradisjoner og estetikk har grunnlaget sitt her. I dag er skogen et globalt tema både i næringslivet og i samfunnsdebatten. Den påvirker menneskenes indre utvikling og samfunnets ambisjoner. Stadig flere forskere peker på at skogen har en større verdi om den forblir urørt enn om den høstes fordi skogen i seg selv skaper et økosystem som garanterer for opprettholdelsen av biologiske kretsløp. Skogens betydning for menneskets trivsel og helse er ubestridt. Lukten og smaken av skogens skatter kan ikke googles.

Det norske samfunnet har endret seg mye fra den gang myter og eventyr preget menneskers forhold til skog og natur. Samtidig ser vi en sterk og fornyet interesse i kunsten for det å gjøre naturopplevelser til kilde for inspirasjon, sammen med et økt fokus på kunstnerens møte med materialer. Dette kan henge sammen med at både filosofien, vitenskapen og kunsten utfordrer idéen om materialet som passivt objekt. Gjennom temaet skog er kunstnere invitert til å aktivisere materialenes egne krefter og presentere ulike uttrykksformer og produksjonsmetoder som har en eller flere referanser til skogen.Deltakende kunstnere
Aron Irving Li
Alessandro Marchi
Amanuelabiy Abraham Gemeda
Anne Line Sund
Atle Selnes Nielsen
Barbara Czapran
Bendik Syversætre Johannessen
Bente Knudsen Sanden
Brit Dyrnes
Cathinka Mæhlum
Ebbe Arneberg
Elin Hedberg
Eyvind Solli Andreassen
Hanne Øverland
Hege Osdalen
Idun Sira
Ingeborg Stana
Irene Haslum
Jannik Abel
Kjell Gunnar Overøye
Kristina D. Aas
Kristine Fornes
Locus (Tanja Thorjussen og Thale Fastvold)
Marianne Berg
Marianne Bredesen
Martine Linge
Millie Behrens
Modern Ruins (Elisabeth Engen, Astrid Findereng og Grete Britt Fredriksen)
Sidsel Palmstrøm
Siri Berqvam
Stuart Ian Frost
Tor Alex Erichsen
Toril Redalen

Temautstillingen 2021 er et samarbeid mellom NK Sør-Norge, Telemark KunstsenterSpriten Kunsthall og kunstfestivalen Greenlightdistrict. Utstillingen er støttet av Norsk kulturråd, Vestfold og Telemark fylkeskommune.

Publisert

Sist oppdatert

Kategorier

Utstillinger

Mer fra aktuelt

Gå til Aktuelt