Hopp til hovedinnhold

Vellykket åpningshelg av Temautstillingen 2023

Fredag 1. september åpnet Temautstillingen 2023: "Time will tell, she already does" på Hordaland kunstsenter i Bergen. Åpningen gikk over all forventning med mange besøkende, fullbooket workshop og spennende samtaler.

Se bilder fra åpningshelgen nederst i artikkelen.

Åpningshelgen av Temautstillingen 2023 bestod av tre varierte og spennende arrangementer, som tiltrakk seg et stort publikum av kunsthåndverkere og kunstinteresserte. Det ble opptredener med performance av Void & Co., workshop med Patricia Belli og Curated Kitchen Dinner også med Void & Co.

Fredag ettermiddag åpnet utstillingen med taler og The Octopus Waffle Lab-performance med Void & Co. Deltakere fikk laget vafler med tørket blekksprutt og mange flere gøye ingredensier. Det var også en rekke forfriskninger i Hordaland kunstsenters nyoppussede kafé, som huser nytt servise og gjenstander av fire kunstnere med regional tilknytting: Ali Shah Gallefoss, Julie Shirani Kausland, Linda Lid og Tim Parry-Williams.

Lørdag var det en fullbooket Sources of meaning-workshop med Patricia Belli, hvor deltakerne tok med egne funnede objekter. Dette var en engasjerende hands-on utveksling med interagering og diskusjon rundt hvordan mening skapes, både på et sansenivå og politisk. Om du har gått glipp av denne, kan du booke en gratis billett til ny workshop av Patricia Belli lørdag 9. september her.

Søndag var det Curated Kitchen Dinner: Vaffelmeny med Void & Co. For anledningen bydde de på en meny som bestod av tre vaffelretter. Gjestene fikk smake, utforske og bli med i en samtale om matkultur og -arv, fordommer og overtro knyttet til mat, supermat-produkter og måltidet som en kilde til næring på ulike plan. Middagen åpnet for diskusjoner rundt de økende miljøutfordringene knyttet til ernæring.

Det spesielle med utstillingen er at den er i en kontinuerlig endringsprosess, som påvirkes av hvem som deltar. Publikum inviteres til en langsom, spredt og pågående opplevelse over tid. Derfor inviterer vi alle til å benytte seg av formidlingsarrangementer i løpet av hele utstillingsperioden. Programmet finner du på Hordaland kunstsenters nettside.

Temautstillingen Time will tell, she already does pågår frem til 12. november 2023. ​Med Patricia Belli, Madihe Gharibi, Siv Støldal, Void & Co., Ali Shah Gallefoss, Julie Shirani Kausland, Linda Lid, Tim Parry-Williams, Frantzsen&Mjanger.


Publisert

Sist oppdatert

Mer fra aktuelt

Gå til Aktuelt