Hopp til hovedinnhold

Veronica Brovall: Eating You Alive

Galleri Format Oslo viser den svenske billedkunstneren Veronica Brovalls ekspressive keramiske skulpturer. Utstillingsåpning torsdag 13. august kl 18

Brovalls arbeider er direkte og vågale. Sex og vold er temaer som oppstår i de figurative elementene, som hender, tunger og påført tekst. Den virile tommelen på de tegneserieaktige hendene, man kan føre sine egne hender inn i, og de utfordrende tungene er karakteristiske elementer i Brovalls skulpturer. Dette interaktive aspektet kombinert med skulpturenes seksuelle estetikk og kraftfulle titler gir en rekke assosiasjoner uten å fremsette et bestemt budskap eller tolkning for tilskueren.

Brovall blander figurative elementer med abstrakte geometriske former og integrerte selvlagede pidestaller dekorert med Brovalls karakteristiske lenker. Uttrykket blir sterkt og uimotståelig med den tykke glasuren, som ser ut til å renne nedover skulpturene. Skulpturene er selvstendige, nærmest aggressive monumenter med en formal særegenhet. Skulpturenes direkte effekt gir tolkninger i en feministisk retning eller overlates til tilskuerens egen fantasi.

Veronica Brovall bor og arbeider i Berlin. Hun har en rekke internasjonale utstillinger bak seg og hennes arbeider er innkjøpt av blant annet The KaviarFactory i Lofoten, Malmö Konstmuseum og Moderna Museet i Sverige. Hennes arbeider er i tillegg representert i blant annet Kulturdepartementet i Sverige og Stockholms Landsting.

www.veronicabrovall.com

13. august – 13. september 2015
Les mer

Publisert

Sist oppdatert

Kategorier

Utstillinger

Mer fra aktuelt

Gå til Aktuelt