Hopp til hovedinnhold
Et kunstverk i støpt glass: en stående rund skive som består av mange lag med farget glass.

Glass

Når glass når svært høye temperaturer blir det plastisk og kan formes blant annet ved blåsing og støping. Etter nedkjøling kan det bearbeides videre. Glass består av silika (silisiumdioksid) og er ofte gjennomskinnelig. Mange glasskunstnere utforsker optiske effekter ved måten lyset treffer glasset på. Slik blir på et vis også lyset et kunstnerisk materiale. Glasskunstnere skaper både bruksgjenstander og skulpturer. Noen jobber konseptuelt og performativt med materialets ulike tilstander. Noen eksperimenterer med kjemisk sammensetning og nye teknikker. På denne siden får du en smakebit på stoff som omhandler glass på NKs nettsted.

Flere kunstnere som jobber med glass

Gå til Kunstnerregister

Kunstnerbesøk hos glasskunstnere

I serien Kunstnerbesøket har vi besøkt kunstnerne der magien skjer — nemlig i verkstedet deres! Få et unikt innblikk i hvordan de arbeider, og bli bedre kjent med menneskene bak kunsten.

Gå til Kunstnerbesøket

Jobber du med glasskunst? Søk om medlemskap i NK!

NK arbeider for å styrke og synliggjøre kunsthåndverkeres virke. Som medlem kan du dessuten dra nytte av fordeler som rabatter, gratis inngang på museer, forsikring og regnskaps- og advokathjelp.

Utforsk flere fagområder