Hopp til hovedinnhold

Kunstnerbesøk hos Formbar Glassverksted

Kunsthåndverk blir til: Formbar Glassverksted drives og eies av tre glasskunstnere; Julie Kausland fra Bergen, Eirin Bjørsland fra Elverum og Kirsten Vikingstad fra Karmøy.

Formbar Glassverksted holder til i Haugesund og er et fellesverksted med atelier. I filmen “Kunsthåndverk blir til” ser du dem jobbe med et felles materiale der de har individuelle tilnærminger til glasset og uttrykkene er vidt forskjellige. I Bjørslands skulpturelle arbeider henter hun inspirasjon intuitivt fra sitt eget følelsesliv og fokuserer gjerne på bevegelse og repetisjon. Kausland har en lidenskap for brukskunst av høy kvalitet med en estetikk som gjenspeiler hennes interesser og Vikingstad arbeider systematisk og bruker mye av sitt opphav som hovedinspirasjon til hennes arbeider.

Gjennom prosjektet "Kunsthåndverk blir til" ønsker NK å formidle kunstneriske prosesser knyttet til det profesjonelle kunsthåndverket. I 2018 lyste vi ut produksjonsmidler til aktører i feltet som ønsket å dokumentere den skapende handlingen i utforming av kunsthåndverk. Denne filmen er et resultat av dette.

Publisert

Sist oppdatert

Fagområder

Flere kunstnerbesøk

Gå til Kunstnerbesøket